Policia Local inicia una campanya de vigilància de vehicles a València

Es vigilarà si els vehicles circulen en condicions òptimes.
La Policia Local de València ha iniciat avui una campanya especial de vigilància i control de les condicions del vehicle en la qual participen les vuit unitats de Districte, la Divisió de Seguretat viària i la Unitat de Convivència i Seguretat. La campanya se centra, especialment, en l’antiguitat dels vehicles, que pot convertir-se en un factor de risc en mancar els vehicles més antics dels sistemes i equipaments de seguretat implantats recentment, a més dels problemes derivats del seu ús.

Policia Local vetlarà en els controls que s’efectuaran durant tota la setmana pel bon funcionament dels elements principals de seguretat del vehicle, com són els pneumàtics, els frens, les llums i la senyalització. En el cas dels pneumàtics, es vigilarà que no porten una profunditat del dibuix per sota del mínim legal d’1,6 mil·límetres, tal com indica el mateix testimoni del pneumàtic.

PublicitatTroballengua  

Sobre enllumenat i senyalització, Policia Local comprovarà també que els vehicles tinguen un manteniment correcte i quant a la regulació dels fars, disposen de llum suficient i no enlluernen a altres conductors. En aquesta campanya també es comprovarà que les plaques de matrícules estiguen perfectament llegibles i no estiguen deteriorades. El conductor haurà de verificar que les plaques de matrícula del vehicle no presenten obstacles que impedisquen o dificulten la seua lectura i identificació, la qual cosa pot arribar a suposar una infracció de 200 a 6.000 euros i la pèrdua de 6 punts del carnet.

També es vigilarà que els conductors porten la documentació del vehicle en regla, al marge del preceptiu permís de conduir, com el permís de circulació del vehicle, la targeta de la ITV i l’adhesiu corresponent visible en la lluna davantera. La campanya es durà a terme fins diumenge que ve 21 de gener de 2018, està impulsada per la direcció general de trànsit i a la mateixa s’ha adherit l’Ajuntament de València.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana