27.4 C
Valencia

Un policia de Castelló dona positiu en coronavirus

La Policia Local de Castelló ve aplicant totes les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries i ha establit mesures extraordinàries per a minimitzar al màxim les situacions de risc.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament de Castelló ha rebut aquest divendres la confirmació d’un cas positiu per coronavirus d’un agent de la Policia Local. Aquest agent, que presenta símptomes lleus, va realitzar el seu últim servei el passat 22 de març i des de llavors roman en quarantena en el seu domicili. Així mateix, i encara que cap agent que va prestar servei en aqueix mateix torn ha referit símptomes compatibles amb la covid-19, s’ha retardat també la seua incorporació a un nou torn com a mesura de precaució.

La Policia Local de Castelló ve aplicant totes les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries i ha establit mesures extraordinàries per a minimitzar al màxim les situacions de risc, evitar contagis i mantindre el servei en les millors condicions possibles per a fer front a aquesta situació d’emergència sanitària global.

El Reial decret 463/2020, de 14 de març pel qual es decreta l’estat d’alarma per coronavirus estableix que els integrants de la Policia Local quedaran sota les ordres directes del Ministeri de l’Interior, a l’efecte d’aquest Reial decret, quan siga necessari per a la protecció de persones, béns i llocs, podent imposar-los serveis extraordinaris per la seua duració o per la seua naturalesa.

Des de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències i des de la Prefectura de la Policia Local de Castelló s’han vingut prenent mesures extraordinàries de seguretat i prevenció específiques. Així, es va informar a tots els agents (mitjançant circular interna de 16 de març), que “amb la finalitat de garantir en la mesura del possible la salut del personal del cos de la Policia Local” es “haurà d’informar immediatament la Prefectura” en el cas de produir-se algun cas de possible contagi per coronavirus. En aquest cas, l’agent va comunicar molèsties compatibles amb la malaltia i, encara que cap dels agents que van compartir torn han comunicat tindre cap símptoma, com a mesura de prevenció, s’ha retardat la seua incorporació a un nou torn.

D’altra banda, cal destacar que la Policia Local de Castelló compta amb tot el material de protecció i prevenció necessari com són guants, màscares, gel i líquids desinfectant (també per a roba), així com ulleres de protecció en el cas dels agents que realitzen servei al carrer. També s’han incrementat els treballs de neteja i desinfecció de vehicles policials i les dependències, material i instrumental de la Policia Local.

Finalment, s’han pres mesures organitzatives extraordinàries per al personal de carrer. En aquest sentit, s’ha establit un torn únic de treball d’una setmana amb jornades de 12 hores de treball que està seguida per 14 dies de descans, de manera que es garanteix una quarantena dels agents. Aquesta operativa permet a més extremar les mesures de seguretat en el tràmit d’entrada i eixida dels diferents torns, evitant la probabilitat de contagi i creant períodes prou llargs per a previndre i detectar possibles contagis. Així, s’ha establit un protocol d’actuació perquè en cap moment hi haja contacte entre torn sortint i torn entrant. Tot això sumat a les mesures per a extremar la neteja i desinfecció d’estris i objectes com a micròfons, telèfons, etc. i la presa de temperatura als agents quan accedeixen a la central de la Policia Local.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià