La Policia de València deté el bus de HazteOír perquè lleve els seus adhesius

La instal·lació de laminatges publicitaris en l'autobús incompleix les especificacions d'instal·lació previstes en una ordre

Agents de la Policia Local de València davant a l'autobús de HazteOír en una imatge d'ahir. EFE

La Policia Local de València ha conduït a l’autobús de HazteOír a la central d’este Cos per a retirar els vinils en incomplir diverses normatives.

Segons l’Ajuntament, l’autobús “ha sigut detingut” en la zona de Palacio de Congressos, en l’entrada nord-oest de la ciutat, i se li ha requerit la documentació, moment en el qual diverses persones han començat a increpar i llançar taronges perquè abandone València. “D’acord amb la normativa vigent, se li ha conduït a la central de policia per a retirar els vinils” perquè la instal·lació de laminatges publicitaris en l’autobús incompleix les especificacions d’instal·lació previstes en una ordre.

“Això és una infracció a l’article 12.9.5 A del Reglament general de Vehicles: ‘Circular amb el vehicle ressenyat, sotmés a normes especials, incomplint les exigències reglamentàriament establides pel que concerneix les seues condicions tècniques‘”.

Les condicions tècniques que incompleix es refereixen a la instal·lació de làmines adherides a les superfícies que consten amb eixida d’emergència, “un defecte greu segons el Manual de Procediment d’Inspecció de les Estacions ITV”.

Esta circumstància suposa que presenta deficiències que constitueixen un risc especial per a la seguretat viària i motiu d’immobilització” segons l’article 104.b de la Llei de Seguretat Viària, explica el Consistori valencià.

Després de traslladar el vehicle a la Central de la Policia Local situada en l’Avinguda del Cid, el conductor del mateix ha retirat tots els laminatges plàstics que el recobrien i després l’autobús ha prosseguit la seua marxa.

 

Publicitat