La Policia Nacional deté a un home quan eixia d’un edifici després de cremar una de les habitacions del domicili de la seua germana

Diversos policies van ser atesos per inhalació de fum

88
lloguers

Agents de la Policia Nacional han detingut el dijous a la nit en el portal d’un edifici del districte de Marítim de València a un home de 45 anys, d’origen espanyol, com a presumpte autor d’un delicte d’incendis, després de pel que sembla després d’una discussió amb una germana, provocar un incendi en una de les habitacions del pis en el qual vivia al costat d’un altre germà. Els policies li van intervenir dos encenedors. Tres dels policies van ser assistits en un hospital de València per inhalació de fum.

Els fets van ocórrer el dijous vora les onze menys deu de la nit, quan els agents que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091 perquè es dirigiren a un domicili del districte de Marítim, on pel que sembla s’estava cremant una casa.

Immediatament els policies es van dirigir al lloc on van ser requerits per diversos veïns de l’edifici que els indicaven que s’estava produint un incendi en un habitatge, així com que des de l’entrada del mateix s’apreciava una forta olor a cremat.

Grans quantitats de fum en les escales

Els agents van accedir a l’interior de l’edifici comprovant que en la tercera, quarta i cinquena planta s’acumulaven grans quantitats de fum, per la qual cosa van sol·licitar als veïns que tancaren les portes i es quedaren a l’interior dels habitatges, així com van sol·licitar la presència dels bombers.

Una vegada en la quarta planta, van observar la porta d’un habitatge obert i van escoltar a una persona en el seu interior, per la qual cosa els policies van accedir a la mateixa i van veure a una dona, molt nerviosa, que tractava d’apagar el foc d’una de les habitacions.

Els agents li van ordenar que abandonara el domicili però aquesta feia cas omís de les instruccions, per la qual cosa la van obligar a eixir a l’exterior per a evitar la seua intoxicació.

Amb poals d’aigua

Els policies mentre arribaven els bombers van tractar de sufocar el foc amb poals d’aigua, fins que el fum era tan espés que els impedia la visibilitat, per la qual cosa van confinar l’habitació en la qual estava el foc i van abandonar l’habitatge. Els agents es van distribuir al llarg de les escales per a evitar que els veïns isqueren als replans.

Poc després va arribar al lloc altre indicatiu policial de paisà que va observar a un home, en actitud vigilant, suós i amb un gran estat de nerviosisme, que pel que sembla feia posat d’abandonar l’edifici, per la qual cosa el van identificar.

En aqueix moment, va eixir del portal una dona que es va abalançar sobre l’home al mateix temps que cridava “al final has aconseguit el que volies, cremar-me el pis”, esbrinant els agents que es tractava de la seua germana amb la qual compartia el pis al costat d’un altre germà.

Els policies van esbrinar que els germans pel que sembla dies arrere havien mantingut diverses discussions perquè ella ja no volia compartir pis amb ells, al que un li contestava que si s’anava, li cremaria el pis, així com que aqueixa mateixa vesprada havia tingut una altra discussió amb el sospitós, marxant-se enfadat i tornant hores després.

El presumpte autor es va ficar en una de les habitacions i va tancar la porta i instants després la víctima va començar a notar una olor a cremat, per la qual cosa va traure el cap al corredor observant al seu germà mirant a l’interior de l’habitació al mateix temps que li manifestava que mirara que s’estava cremant.

Finalment, els agents després de realitzar diverses comprovacions ho van detenir com a presumpte autor d’un delicte d’incendis, així com li van localitzar en les seues butxaques dos encenedors.

Els policies van ser atesos pels serveis sanitaris per inhalació de fums i posteriorment en un hospital de València.

En el trasllat a dependències policials el sospitós va manifestar en repetides ocasions “a la meua germana quan isca la mataré, li pegaré dues punyalades”.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial.