jueves, 23 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia de la Generalitat intervé 30 obres d’art falsificades de diferents artistes valencians

En aquesta operació, iniciada el passat mes de gener, han sigut detingudes 6 persones i altres 32 han sigut investigades per presumptes delictes d’estafa contra la propietat intel·lectual i robatori amb força.

De les 30 obres intervingudes, un total de 28 corresponen a importants artistes valencians com Mariano Benlliure, Ignacio Pinazo, Emilio Sala Francés, José Segrelles, Francisco Lozano, Genaro Lahuerta, Eusebio Sempere, Juan García Ripollés, José Royo i Eustaquio Segrelles. També s’ha intervingut una taula original del segle XVI atribuïda a Jean Rottenhammer i sostreta de l’interior d’un domicili; una obra de Wifredo Lam i un oli d’Eduardo Rosers.

Les localitzacions i intervencions del Grup de Patrimoni han tingut lloc en ciutats com València, Sevilla, Madrid, Barcelona, Alacant, Toledo, Logronyo, Ontinyent, Dénia i Elx. En l’operació, el Grup de Patrimoni de la Policia Autonòmica ha col·laborat amb el Grup de Patrimoni de la Unitat de Madrid, però també amb la Prefectura Superior de Policia de València, Catalunya, Castella i Lleó i Andalusia.

Per a la identificació de les obres, també s’ha comptat amb la col·laboració d’experts del Museu Sant Pió V de València, tècnics de la direcció general de Cultura de la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, i de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració.

Últimas noticias

Contenido relacionado