La Policia Nacional deté a dues persones per introduir il·legalment al país a una menor

Deixaven a la menor a càrrec dels seus tres fills mentre ells regentaven els seus negocis

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a una dona i un home tots dos de 34 anys, d’origen marroquí, com a presumptes autors dels delictes d’afavoriment de la immigració il·legal i contra els drets i deures familiars, després de pel que sembla introduir il·legalment al país a una menor marroquina per a fer-se càrrec dels tres fills menors de la parella, mentre ells regentaven els seus negocis.

Les investigacions es van iniciar el 16 de gener en tindre coneixement els policies que una dona d’origen marroquí tractava d’inscriure com a resident en el seu domicili de Catarroja a una menor de la seua mateixa nacionalitat, amb la qual no tenia cap vincle familiar. Pel que sembla la dona va al·legar que l’havia trobada feia uns dies en el banc d’un parc després d’arribar al país en pastera i portar diversos mesos vagant pel que li havia oferit allotjar-se amb ella i la seua família.

Durant les investigacions els agents van localitzar a la dona que pretenia empadronar a la menor i en preguntar-li per ella, va al·legar que s’havia escapolit de casa. Posteriorment la dona va donar compte que la menor havia reaparegut en un dels seus negocis, per la qual cosa els agents es van fer càrrec d’ella activant el protocol de menors estrangers no acompanyats, entregant-la a les autoritats de menors de la Comunitat Valenciana que la van ingressar en un centre de menors, escapolint-se l’endemà.

Com a conseqüència de les intenses vigilàncies, els policies van localitzar a la menor que es trobava en companyia de la dona i dels seus tres fills en un centre comercial d’Alfafar, per la qual cosa novament es va entregar a la menor a les autoritats de menors.

Els investigadors analitzant tota la informació que disposaven van esbrinar que tant la menor com la dona procedien de la mateixa localitat marroquina, sent introduïda a Espanya des del Marroc amagada en el vehicle de la família, a través del ferri de Tànger a Algesires, als peus dels seus fills, perquè una vegada ací es fera càrrec dels tres xiquets, mentre ells regentaven els seus negocis.

Finalment, els agents després de realitzar les diverses comprovacions van detenir a la parella com a presumptes autors dels delictes d’afavoriment de la immigració il·legal i contra els drets i deures familiars, ja que havien facilitat la seua fugida del centre de menors.

Els detinguts, sense antecedents policials, han passat a disposició judicial.

Publicitat