domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia Local comença una campanya de control de velocitat en vies urbanes de Sagunt

La Policia Local de Sagunt en col·laboració amb l’Ajuntament ha engegat una campanya de control de velocitat en vies urbanes. La campanya va començar el dia 6 de febrer de 2017 i estarà vigent fins al 6 de març de 2017 en les principals avingudes dels nuclis urbans del municipi.

Entre els objectius estan reduir els accidents i gravetat de les lesions provocades per excés de velocitat, aconseguir una major fluïdesa del tràfic, conscienciar als conductors sobre les mesures establides en la present campanya i reduir les infraccions ressenyades.

Aquesta campanya es realitza en el marc del conveni de col·laboració que vincula a l’Ajuntament de Sagunt amb la Direcció general de trànsit, pel qual es realitzen a través de la Policia Local diverses campanyes al llarg de l’any en pro d’augmentar la seguretat del tràfic, de les quals podem destacar a més la del control de sistemes de retenció infantil, de transport escolar, de cinturons de seguretat, de prevenció de la conducció sota els efectes de l’alcohol i drogues, entre altres.

A canvi d’aquesta col·laboració, l’Ajuntament de Sagunt rep de la DGT el material per al parc infantil d’educació viària, el vehicle que la Policia Local usa per a les campanyes, els radars i els etilòmetres.

Les recents reformes legislatives en matèria de tràfic i seguretat viària tenen com a objectius fonamentals la reducció d’accidents, així com intentar aconseguir una major fluïdesa del tràfic, incrementant amb açò la seguretat de tots els usuaris de les vies.

D’altra banda, l’article 7 del Reial decret Legislatiu 339/1990, atribueix als municipis la facultat de vigilar en tràfic en les seues vies a través d’agents propis, denunciant i sancionant les infraccions que es produïsquen quan aquesta competència no estiga expressament atribuïda a altres Administracions, així com la retirada dels vehicles de les vies urbanes i el posterior dipòsit d’aquells quan obstaculitzen o dificulten la circulació o suposen un perill per a esta o es troben incorrectament aparcats.

Açò fa que s’haja d’establir un major control del tràfic en les vies de Sagunt, incidint en aquelles infraccions que amb major probabilitat són causa dels accidents de circulació, sent una d’elles l’excés de velocitat en ser la causa del 30% dels accidents de trànsit segons estadístiques de la Direcció general de trànsit.
Estes infraccions han de prendre’s en consideració en el treball diari de la Policia Local, pretenent-se amb aquesta campanya conscienciar als ciutadans de Sagunt de la importància dels preceptes inclosos en benefici de la Seguretat viària i del respecte als altres usuaris de les vies.

Últimas noticias

Contenido relacionado