27 C
Valencia

Policia Local demana extremar la seguretat a les platges

La Policia Local limitarà l'accés a les seues platges si s'aconsegueix l'aforament permés per seguretat a Alacant enfront del COVID

- Publicitat -AVL

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament informa que després de l’inici de la temporada i per a gaudir d’un estiu més segur en les nostres cinc platges d’Alacant, la Policia Local vol recomanar als turistes i alacantins uns consells i recomanacions per a prendre unes mesures que ens protegisquen.

Els agents recomanen comprovar l’estat de la bandera i veure com està l’aigua abans d’entrar en l’arena, si la platja té alguna limitació d’accés, aforament o permanència, i acudir amb la menor quantitat d’objectes personals possibles o de valor, i mantenir-los sempre sota supervisió.

Amb motiu del COVID s’han establit mesures de seguretat per a evitar contagis que són d’obligat compliment, i la seua desobediència poden ser sancionats pels cossos de seguretat que vigilen les nostres platges per a protegir la nostra salut enfront de la pandèmia.

Enguany s’ha habilitat un espai d’entre sis i deu metres d’ample establit en la riba que ha de respectar-se per a ús exclusiu de passeig i accés al bany, i unes franges de cinc metres d’ample per a prendre exclusivament el sol que estan retolades en l’arena i se senyalitzen amb pals situats cada 50 metres.

L’edil de Seguretat, José Ramón González, ha demanat per a gaudir tots amb major seguretat de l’estiu a Alacant “prudència i extremar el compliment de les mesures preventives, respectar i mantenir les obligades distàncies interpersonals, usar màscares, accedir per les passarel·les senyalitzades i fer cas a les indicacions de la Policia i socorristes per a evitar aglomeracions en l’arena i prevenir un rebrot de coronavirus a la nostra ciutat”.

Per això la Policia sol·licita que quan es col·locaran els objectes personals de tovalloles, gandules i altres, s’ha de garantir un perímetre de seguretat de dos metres respecte a altres usuaris a banda i banda, i es recomana l’ús d’ombrel·les, com a element que contribueix a afavorir el distanciament social.

La Policia vigilarà els aforaments en les cinc platges amb un ampli dispositiu, i si s’arriba al màxim permés, es limitarà el seu accés, per això és important no accedir a les platges si la seua ocupació és elevada i no permet mantenir la distància de seguretat, i respectar els tancaments físics que es puguen establir.

Respecte a la pràctica d’activitats esportives, professionals o d’esbarjo s’ha de desenvolupar sense contacte físic, mantenint una distància mínima de dos metres entre els participants. I respectar les zones delimitades amb balises per a practicar esports nàutics.

Protecció en el bany

Els agents demanen que si s’observa a alguna persona amb problemes dins de l’aigua, s’avise immediatament a la Policia, al socorrista o es telefone al 112, i no es llance a rescatar a ningú si no és expert en rescat aquàtic.

Cal seguir sempre les indicacions dels socorristes i de les autoritats locals, no sobrevalorar les aptituds com a nadador, i ser molt conscient dels perills. No banyar-se si es troba malament o està cansat. Si està dins de l’aigua i es troba malament o nota símptomes estranys, ha d’eixir ràpidament.

A més la Policia també recomana no entrar en l’aigua bruscament, i fer una immersió gradual, sobretot si l’aigua està freda i ha estat al sol molta estona o si ha fet un esforç físic intens. Remulle primer les extremitats i després entre en l’aigua a poc a poc.

I evitar banyar-se si no ha acabat la digestió, estar massa estona en l’aigua o submergir-se durant massa temps, consumir begudes alcohòliques abans de ficar-se en l’aigua o mentre practica esports aquàtics.

Protecció, hidratació i prevenció en l’exposició al sol

La Policia recomana evitar estar massa estona al sol, i usar per a protegir-se ombrel·les, gorres, samarretes, ulleres de sol i protector solar, sobretot si té la pell sensible. Per a evitar la deshidratació, beure aigua sovint i no prendre begudes alcohòliques.

Així com extremar les precaucions entre les 11 i les 16 hores, vigilar que els xiquets i les persones majors prenguen líquids per a estar hidratats. Els xiquets menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegisca de la radiació solar.

Mantenir sempre vigilats als menors

Els llocs com les platges on hi ha molta gent és necessari extremar la vigilància dels menors, i assegurar que en tot moment hi ha persona adulta responsable que vetle per la seua seguretat mentre es banyen o juguen prop de l’aigua.

La Policia Local alerta que en el cas que no sàpien nadar, cal assegurar-se que porten algun dispositiu adaptat a la seua edat que els ajude a mantenir el cap fora de l’aigua. Evitar les zones de corrents, ja que poden ser arrossegats sense adonar-se. A dies de vent, procurar no utilitzar matalassos inflables ni flotadors perquè el corrent pot arrossegar-los fàcilment.

La Policia Local ha alertat de la pèrdua de xiquets i que els dispositius de cerca es realitzen amb massa freqüència per això demana extremar la seua vigilància.

Els agents han explicat que no sols a les platges també als parcs es perden xiquets xicotets, i han recordat que el passat 22 de juny va desaparéixer una xiqueta de quatre anys, al Parc La Marjal, i es va muntar un dispositiu de cerca es va mobilitzar a la Policia Local i als Drons de la UMANT de Bombers.

La mare va explicar que de manera sobtada desaparegué i no la trobava per cap lloc, els agents de Policia Local van aconseguir amb les motos donar amb ella al parc contigu de Sergio Melgares amb molta eficàcia, rapidesa i professionalitat localitzant-la, fet que va ser molt agraït per la família que va viure moments d’angoixa.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià