14:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Policia Nacional allibera a quatre joves que havien sigut obligades a exercir la prostitució.

Les recerques es van iniciar a principis de novembre en localitzar els agents a una dona en una casa de cites de València que estava sent obligada a exercir la prostitució, regentada per dues germanes que es dedicaven a controlar a la víctima, les quals es quedaven amb part dels diners que aquesta obtenia per cada servei que realitzava. L’altra part dels diners estava obligada la víctima a lliurar a la seua tractant “madame” amb la qual havia contret un deute d’uns 35.000 euros pel viatge des de Nigèria a Espanya.

A la fi de març, els agents van esbrinar que una altra víctima anava a ser traslladada a Tarragona, per la qual cosa amb l’objectiu d’aconseguir el seu alliberament, aqueix mateix dia es van realitzar diverses entrades i registres en domicilis d’Alacant i localitats valencianes, durant els quals van alliberar a tres joves i es van detenir als membres de l’organització.

Membres de l’organització i funcions

A Alacant es va detenir a un matrimoni d’origen nigerià, sent considerat dos dels principals membres de l’organització. La dona es dedicava a captar a possibles víctimes, a través de membres col·laboradors a Nigèria, així com s’encarregava de finançar els costos dels viatges, del control i acolliment de les víctimes en el procés d’explotació sexual i mantenir un control ferri sobre la seua activitat. El marit també va ser detingut en col·laborar amb la seua esposa realitzant funcions de finançament del viatge, controlador i explotador.

En un domicili de la localitat valenciana d’Alaquàs va ser detinguda una altra dona, considerada la mà dreta de l’anterior, en dedicar-se a captar, traslladar i explotar sexualment a diverses dones a Espanya, amenaçant-les amb el ritu “vudú-juju”. Els agents van alliberar a una víctima que tenia controlada en el seu propi domicili

Els investigadors van realitzar una entrada i registre en una casa de cites d’una localitat de la Ribera, on pel que sembla una dona estava sent explotada sexualment i anava a ser traslladada aqueix mateix dia a Tarragona. En el moment del registre, l’encarregada va ocultar a la víctima que va ser alliberada, juntament amb altres tres dones més, en el terrat darrere d’un mur.

Finalment, els agents van detenir a les germanes que regentaven una casa de cites a València i van alliberar a una víctima, així com a una altra a Elda.

A totes les víctimes d’aquesta organització el ritu de “vudú” se’ls realitzava a Nigèria per familiars dels tractants a Espanya i en la cerimònia se li realitzaven corts en el rostre a les víctimes, així com rituals amb animals salvatges i d’aquesta manera pel que sembla s’asseguraven la submissió de les dones i la creença d’una mort segura per a ella o la seua família si denunciaven a la Policia, no retornaven els diners o s’escapaven del control de l’organització.

Els agents van esbrinar que una de les víctimes havia arribat a pagar 50.000 euros a l’organització exercint la prostitució i que una altra que havia arribat a Espanya al setembre de l’any passat i que havia contret un deute de 35.000 euros, havent pagat prop de 3.000 euros.

Els detinguts, l’home amb antecedents policials, cinc van passar a disposició judicial i una de les dones després de ser sentida en declaració va ser posada en llibertat no sense abans ser advertida de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para açò anara requerida.

“Amb la tracta no hi ha tracte: denuncia-ho”

Aquesta operació s’emmarca dins del Pla de la Policia Nacional contra la Tracta d’Éssers humans amb Finalitats d’Explotació Sexual, engegat en 2013, i que va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra la Tracta d’Éssers humans, adscrita a la Comissaria General d’Estrangeria i Fronteres de la Policia Nacional. Amb l’engegada d’aquest pla, la Policia Nacional va activar la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d’aquest tipus de delictes.

Últimas noticias

Contenido relacionado