22.2 C
Valencia

Policia Nacional deté a un matrimoni com a presumptes coautors de l’assassinat d’una dona amb discapacitat

Els presumptes autors van aprofitar la seua relació laboral i d'amistat amb la víctima per a cometre el crim, intentant dissimular el fet com un accident.

- Publicitat -AVL

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos persones, de 59 i 56 anys, com a presumptes coautors d’un delicte d’assassinat en provocar la mort a una dona amb focomèlia en la localitat de Benidorm.

La investigació va començar el passat dia 16 de juny quan una amiga de la morta va acudir fins al domicili, ja que feia dos dies sense contestar el telèfon, localitzant el cadàver. La víctima patia focomèlia, una malaltia consistent en una malformació d’origen teratogènic que, el cas de la víctima, li va provocar absència de cames i braços i que va ser ocasionada per un fàrmac que va prendre la seua mare durant la gestació que van provocar les seues malformacions, motiu pel qual cobrava mensualment una important pensió.

Relació laboral amb la víctima

En un primer moment es va considerar la seua mort com a accidental, ja que la víctima, que vivia sola, va ser localitzada en el saló de la seua casa amb el respatler de la cadira de rodes elèctrica que usava per a desplaçar-se sobre la seua esquena. No obstant això, els colps cranials analitzats pel mèdic forense van determinar que no concordaven amb el posicionament d’un accident fortuït en la llar ni amb la morfologia de la cadira.

Immediatament, els agents van canviar el rumb de la investigació desenrotllant la seqüència de successos que van culminar en el tràgic crim. La víctima residia sola a Benidorm des de desembre de 2019, la qual cosa va dificultar la investigació, ja que el cercle d’amistats era reduït. Finalment, i després de nombroses entrevistes amb gent del seu entorn, es va tindre coneixement que, durant el mes de maig, havia contractat a un home com a assistent domèstic. Quan van interpel·lar a aqueixa persona pels fets ocorreguts va manifestar que no tenia coneixement d’això, indicant que ell havia tornat al seu domicili a Lleida amb la seua dona una vegada extingit el contracte laboral.

Van netejar el pis i van fingir un accident després de cometre el crim

Els policies van continuar les gestions i van obtenir nova informació relacionada amb el sospitós. En una nova declaració, esta vegada a Jaca (Osca), ja que havien canviat novament de domicili, tant ell com la seua dona van admetre que tenien una relació amb la víctima des de fa diversos anys. Concretament van indicar que l’any 2019, mentre vivien a Andorra, havia estat treballant per a la víctima com a xofera i cobrant uns 2500 euros mensuals. Posteriorment, i malgrat no realitzar cap servei, la víctima els continuava ajudant econòmicament amb una mitjana de 1200 euros al mes.

Encara que els autors van negar en tot moment els fets i van usar mesures per a evitar ser descoberts, la investigació els situava fefaentment en l’espai i temps de la mort de la víctima. Els policies van constatar que, dos dies abans de la troballa del cadàver, els presumptes coautors van eixir amb pocs minuts de diferència des de Lleida fins a Benidorm en cotxes diferents, tornant un dia després al seu lloc d’origen.

Una vegada a Benidorm, i aprofitant que tenien claus del domicili aconseguides durant el mes en què l’home va treballar allí, van entrar i un d’ells la va colpejar quatre vegades amb violència al cap amb un objecte, sense possibilitat de cap defensa. Seguidament la van tirar al sòl, van arrossegar el cos uns centímetres i van bolcar la cadira elèctrica sobre la seua esquena, exercint pes sobre ella fins que va deixar de respirar per a, finalment, netejar el pis i situar els objectes per a fer creure que havia patit un accident.

Motivació econòmica

En les diferents inspeccions oculars realitzades en el domicili de la víctima, els policies van trobar una caixa forta en la qual hi havia sobres d’extractes de diners buits. Per això, i després de diverses gestions en les quals han sigut analitzades els comptes i deutes que tenia el matrimoni, ha quedat acreditat que el mòbil del crim va ser econòmic.

Finalment, el matrimoni era detingut el passat dia 11 en la localitat de Jaca. Els agents van realitzar dos registres –en el seu habitatge de Jaca i en un garatge de Sabiñánigo– on van recuperar part dels diners sostrets i la roba utilitzada per a la realització del crim. Els arrestats, de nacionalitat espanyola, han sigut posats a la disposició de l’autoritat judicial qui ha decretat presó preventiva sense fiança com a coautors d’un delicte d’assassinat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià