La Policia Nacional deté a cinc persones més per robatoris en domicilis en 48 hores

Els policies els van intervenir eines utilitzades en les obertures de portes, així com efectes sostrets en un robatori comès eixe mateix matí del seu arrest

Agents de la Policia Nacional han detingut en 48 hores a València a cinc persones, tres homes i dues dones, d’origen romanés i croat, respectivament, com a presumptes autores dels delictes de robatori amb força en domicili. Els policies els van intervenir eines utilitzades en les obertures de portes, així com efectes sostrets en un robatori comès eixe mateix matí del seu arrest.

Les detencions s’han produït en el marc del dispositiu de prevenció de robatoris en domicilis establit en esta època estival, els agents van sorprendre a les dones eixint d’un portal i als homes tractant de fugir de la ciutat de València a gran velocitat.

Els fets van ocórrer sobre les sis de la vesprada d’ahir quan els agents que realitzaven labors de prevenció en la zona de Russafa van observar com dues dones en actitud sospitosa eixien d’un portal pel que els van donar l’alt, fent cas omís, alhora que una d’elles tirava al sòl un tros de plàstic utilitzat per a l’obertura de portes pel mètode de la relliscada.

En ser interceptades es van mostrar molt nervioses negant en tot moment haver entrat a l’edifici, arribant una d’elles a posar-se agressiva amb els agents, que els van localitzar entres les seues pertinences, després de l’escorcoll superficial de seguretat, unes retallades de paper utilitzat per a “marcar” portes, dues ulleres de sol i diners. Els policies després de les comprovacions oportunes les van detenir com a presumptes autores d’un delicte de robatori amb força i van intervenir el plàstic que una d’elles va llançar al sòl.

Una de les arrestades tenia en vigor una detenció i personació per un jutjat d’instrucció de Bilbao per un presumpte delicte de robatori amb força.

En el matí del dimecres agents de la unitat de motos que patrullaven per l’avinguda Prevalgut Reig de València van veure a un cotxe de la marca BMW que en detectar la presència policial va augmentar la seua velocitat i va realitzar una maniobra brusca, per la qual cosa els agents ho van parar uns metres més endavant encara que, els sospitosos van tractar de donar-se a la fugida realitzant una conducció temerària.

Els policies els van localitzar a l’interior del vehicle i entres les seues pertinences diversos útils per a l’obertura de portes i joies, diners i dispositius electrònics. A més, portaven un ungüent que utilitzen per a fregar en l’espiell de les portes i dificultar la visió.

Els policies van esbrinar que la major part de les joies i dispositius electrònics havien sigut sostrets d’un domicili de Burjassot eixe mateix matí, lliurant-les al seu legítim propietari.

Els policies van esbrinar que el conductor del vehicle mancava de permís de conduir en el nostre país i que tenia en vigor una requisitoria policial per un presumpte delicte de robatori amb força. Els policies després dels esbrinaments pertinents els van detenir com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força i al conductor a més com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat vial i un altre robatori amb força.

Les persones detingudes, a excepció d’una de les arrestades, tenen antecedents policials i han passat a disposició judicial.

Els cinc arrests s’han realitzat en el marc del dispositiu de prevenció de robatoris en domicili en 48 hores, després dels set detinguts la passada setmana, fan un total de dotze detinguts en deu dies.

CatalanSpanish