La Policia peruana cerca en un riu a la valenciana desapareguda

PublicitatAVL

Un portaveu policial ha informat Efe que els dos detinguts són l’amo i un treballador d’un servei de transport rústic elevat similar a un telefèric, que oferia als turistes una visió panoràmica de la Vall Sagrada dels Inques.
Els dos presumptes implicats van ser arrestats el dissabte per agents del Departament de Recerca Criminal (Divincri) de la PNP en la localitat de Maras, propera al lloc que Salazar va dir que anava a visitar el passat 1 de gener, quan es va comunicar per última vegada amb la seua família a Espanya.
Segons la informació policial, el 2 de gener la jove va arribar al lloc arqueològic de Moray i d’ací es va dirigir a Maras, per a després seguir a peu fins a la comunitat camperola de Cacllaracay, on s’oferia el servei d’observació als turistes.
La Vall Sagrada dels Inques s’estén al llarg del riu Vilcanota-Urubamba, al nord-est de la ciutat del Cuzco, i és una zona campestre preferida pel turisme a causa de la seua menor altitud i clima més càlid que la capital cuzqueña.
Els detinguts van assegurar que la jove va patir un accident que li va causar la mort, en colpejar-se mentre usava l’aparell, que consisteix en una canastilla sostinguda amb cables elevats, i que per temor tots dos van prendre la determinació d’ocultar el seu cadàver i després llançar-ho a les aigües del riu Vilcanota-Urubamba, en un sector conegut com a Paucarbamba.
Després de conéixer aquest testimoniatge, els agents de la Divincri, que són acompanyats per dos membres de la Guàrdia Civil espanyola arribats especialment al Cuzco per a investigar el cas, continuen amb la cerca del cos amb autorització del Ministeri Públic.
Els pares de Nathaly van arribar al Perú dimarts passat, amb la intenció de sumar-se a la cerca que es fa en el Cuzco i, segons va indicar la seua mare, Alejandra Ayala, el 31 de desembre passat va ser l’última vegada que va tenir comunicació amb ella, qui li va assegurar que estava “ben i feliç”.
A més, va precisar que Nathaly, de 25 anys i amb estudis d’Educació Física, tenia planejat seguir coneixent altres ciutats del país després de visitar el Cuzco. EFE

PublicitatRovira