#VeranoSeguro, cinc vídeos de la Policia Nacional amb consells per a gaudir de l’estiu

Diversos agents relaten les seues experiències i ofereixen recomanacions per a no ser víctimes dels delictes més comuns comeses en l'època estival

Estiu Segur Policia
Actualitat Valenciana

La Policia Nacional ha posat en marxa una iniciativa per a difondre consells que permeten als ciutadans gaudir d’un #veranoseguro. Diversos agents relaten les seues experiències en cinc vídeos en els quals s’ofereixen recomanacions per a no ser víctima dels delictes més comuns comesos en l’època estival.

A través dels perfils oficials de la Policia Nacional, Twitter, Facebook, Youtube i Instagram, es difondran diversos ‘tips’ amb l’objectiu d’evitar furts en aglomeracions, platges i piscines; robatoris en carreteres i domicilis; i delictes a través de les noves tecnologies que ajudaran els ciutadans a tindre un #veranoseguro.

Campanya un #VeranoSeguro

La campanya #VeranoSeguro s’impulsarà des dels diferents perfils oficials en xarxes socials, en els quals la Policia Nacional està present, i en el qual acumulen més de 4.000.000 de seguidors. Els vídeos compten amb el testimoniatge de diversos policies nacionals que transmeten experiències viscudes en primera persona i ofereixen consells pràctics perquè els turistes estrangers i espanyols gaudisquen de les seues vacances de la forma més segura.

Protegir el nostre habitatge de robatoris i assalts quan la desocupem en vacances; vigilar les nostres pertinences en estacions de tren, autobús, aeroports o a l’arribada a l’hotel; evitar furts, ofegaments i extraviaments de menors en platges i piscines; protegir la privacitat i la seguretat de l’internauta en la Xarxa i garantir un ús segur de les targetes bancàries, tant en els pagaments mitjançant TPV com a l’hora de traure efectiu dels caixers; són alguns dels consells que ofereixen per a no ser víctima dels delinqüents.

En robatoris en domicili:
1. No informe dels seus plans de vacances a ningú alié al cercle familiar.
2. No deixe senyals visibles que el seu habitatge està desocupat.
3. Comprove que portes i finestres queden ben tancades.
4. Demane a una persona de la seua confiança que buide la seua bústia periòdicament.

En mitjans de transport o a l’arribada de l’hotel:
5. No perda de vista les seues pertinences en cap moment.
6. Utilitze la caixa de seguretat de l’hotel per als seus objectes de valor.
7. Evite portar la bossa o motxilla a l’esquena, millor creuat o per davant i no porte quantitats importants de diners en efectiu.
8. No confie el transport de les seues maletes a persones o empreses que no estiguen degudament acreditades.
9. Si viatja en el seu vehicle particular: Evite deixar objectes a la vista una vegada aparcat.
En platges, piscines i aglomeracions:
10. Evite l’excés de confiança en l’aigua, preste sempre atenció a les indicacions dels socorristes i les banderes i cuide dels menors en l’aigua.
11. No porte grans quantitats de diners a la platja i tinga vigilades les seues pertinences.
12. Identifique als menors amb una polsera o apunta’ls el teu número de telèfon a la mà per a facilitar la seua localització en cas de pèrdua.
13. En terrasses i bars evite perdre de vista les seues pertinences o deixar moneders o mòbils sobre la taula o la barra.

En trasllats en vehicles:

14. Quan viatge amb cotxe desconfie de persones que amb qualsevol excusa pretenen que baixes del vehicle.
15. Sempre que isca del vehicle, encara que siga per a qualsevol comprovació ràpida, no deixe mai la clau posada.

 

En xarxes socials:
16. No comunique en xarxes socials les dates de les seues vacances i la seua intimitat oferint dades mitjançant fotografies o vídeos.
17. Per a evitar estafes en el lloguer vacacional: trie pàgines web segures.
18. Evite l’ús de WIFI públiques, sobretot quan vaja a realitzar pagaments o a introduir dades personals i/o contrasenyes.

Publicitat