Jorge Zurita, nou cap superior de la Policia Nacional a València

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, a proposta del director general de la Policia, Francisco Pardo, ha nomenat com a nou cap superior de la Policia Nacional a València a Jorge Zurita Baiona.

Zurita Bayona va obtindre la seua primera destinació en 1979 com a inspector i va exercir funcions de responsabilitat en diferents àrees policials en la comissaria de Barcelona, Policia Científica, Formació, així com tasques operatives i d’assessorament al subdirector general operatiu i al director general de la Policia.

L’any 2000 va ascendir a la categoria de comissari i va ocupar diferents llocs directius en la comissaria de Cartagena (Múrcia), en la Divisió de Formació i Perfeccionament i en la Prefectura Superior de Policia d’Andalusia Occidental. Entre els anys 2007 i 2017 va desenvolupar la seua activitat professional en la Secretaria d’Estat de Seguretat on, entre altres funcions, va dirigir i va gestionar el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema Viogen). A l’abril 2017 va ser nomenat Cap Superior de Policia de Castella i Lleó, càrrec que ocupava fins a l’actualitat.

El nou cap superior de València és Doctor en Psicologia i Diplomat Superior en Criminologia i posseeix una àmplia formació en cursos policials, directius i de planificació. A més, ha participat com a docent en diferents universitats i ha dut a terme diferents accions formatives, ponències i conferències relacionades amb la violència contra la dona.

També ha publicat diferents articles i manuals relacionats amb la violència de gènere i protecció a víctimes vulnerables. Zurita Baiona compta amb una Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Roig i tres Encreuaments al Mèrit policial amb Distintiu Blanc.

Publicitat