Dos homes detinguts per la Policia Nacional per a la seua extradició per França i Itàlia

Els motius de l'extradició era per tràfic d'éssers humans i per afavorir l'entrada irregular de dones amb la finalitat d'explotar-les sexualment. Una de les ordres estava en vigor des de gener de l'any passat i l'altra des de maig del 2016.

Publicitat

17-febrer 2019. – Agents de la Policia Nacional han detingut a València en sis dies a dos homes de 47 anys, d’origen nigerià i romanés, en tindre en vigor una ordre europea de detenció i lliurament (OEDE) per les autoritats franceses i italianes, respectivament.

Autoritats franceses

PublicitatRovira  

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els agents que un home, d’origen nigerià, que podria estar vivint a València tenia en vigor des de gener del 2018 una ordre europea de detenció i lliurament per França per un presumpte delicte de tràfic d’éssers humans.

En el transcurs de les investigacions, els agents es van dirigir al seu domicili en el districte de Trànsits de València on va ser localitzat i després de realitzar diverses comprovacions va ser detingut.

Autoritats italianes

Dos dies més tard, els policies van tindre coneixement que un home, d’origen romanés, que podria estar vivint en una localitat de València tenia en vigor des de maig de l’any 2016 una ordre europea de detenció i lliurament per Itàlia.

Durant les investigacions, els policies van esbrinar que el motiu de la OEDE era per la seua complicitat amb un grup criminal dedicat a afavorir l’entrada irregular de dones romaneses a Itàlia amb la finalitat d’explotar-les sexualment.
Com a conseqüència de les investigacions, els agents van esbrinar que el sospitós vivia en un domicili de Mislata que després de presentar-se en dependències policials va ser detingut.

Els detinguts, amb antecedents policials, el primer ha passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número tretze de València i l’altre al Jutjat Central d’Instrucció número quatre de l’Audiència Nacional.

PublicitatJuega Limpio Orihuela