Policies Locals de Castelló reclamen més prevenció i sanció del ‘botelló’

El sindicat CSIF a l'ajuntament de la capital de la Plana planteja el problema de l'augment d'esta pràctica a la ciutat i demana formalment que s'organitze el personal perquè agents puguen vigilar divendres i dissabtes a la nit.

El sindicat CSIF amb representació a la Policia Local de Castelló ha presentat un escrit a l’ajuntament on demana que s’estudien mesures per a la lluita contra el botelló, que indiquen està augmentant a la ciutat a conseqüència de les mesures de tancament de locals i restriccions. La petició s’argumenta no únicament en els drets que s’infringeixen amb esta pràctica de veure al carrer sinó també amb el que ara suposa per a la Salut Pública en temps de COVID.

Per això, el document sol·licita que “s’ordene la realització d’un servei policial de prevenció i sanció del botelló en infringir no sols la normativa tradicional, sinó la salut pública general, adoptant les mesures perquè per suficients agents d’esta Policia Local
fora del servei ordinari, es controle i es denuncie les infraccions que es cometen”.

CSIF-medidas-botellon-19102020

A més, en la petició també es deixa palesa la necessitat de què les persones que organitzn este servei de prevenció, tinguen contacte amb la realitat. “No creiem sincerament, que puga organitzar-se amb qualitat si els qui ho elaboren, fa molts anys que no han estat de servei un divendres o un dissabte a la nit, ni trepitgen el carrer”, exposen.

D’altra banda, també es demana “claredat” en el protocol “i no amb còpia i pega, o amb frases abstractes, de com cal actuar sobre este tema, legislació aplicable, fets que puguen
ser denunciats i mesures a adoptar”, assenyala el text que hi ha passat este dilluns pel registre.

Respecte a les mesures a prendre, el sindicat exposa que hi ha que “posar límit al “botelló” en les fases d’informació, conscienciació i repressió, la policia participa en les tres, i en exclusivitat en esta última”. A més de lamentar no haver vist “mesures organitzatives internes per a finalitzar amb este problema social i sanitari”.


CatalanSpanish