Cent policies vetlaran per seguretat en la Nit de cap d’any del Ajuntament València

Hi haurà tres punts d'atenció sanitària: una ambulància de suport vital avançat i dos de suport vital bàsic

Un centenar de policies vetlarà per la seguretat en la celebració de la Nit de cap d’any en la plaça de l’Ajuntament de València, que habilitarà cinc portes, dues més que l’any passat, perquè els ciutadans puguen accedir al recinte fitat a partir de les 22 hores.

El consistori ha augmentat en un 30% el nombre d’agents que participaran en el dispositiu de seguretat de la festa, que començarà a les 22.30 hores del dia 31 i conclourà a la 1.45 hores de la matinada del dia 1 de gener de 2019.

Les portes estaran situades en l’encreuament de la plaça amb els carrers Ribera i Passeig de Russafa, carrer Correus, carrer Barques, carrer María Cristina i Marqués de Sotelo, i es comptarà amb dos centres de coordinació, un en el propi edifici municipal de la plaça de l’Ajuntament i un altre en l’edifici municipal de Tabacalera.

A més, hi haurà tres punts d’atenció sanitària: una ambulància de suport vital avançat i dos de suport vital bàsic.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha manifestat que un any més el cor de la ciutat es converteix en “una festa per als valencians i valencianes i per a la gent que ens visita, que també cada vegada és més nombrosa“, i ha fet una crida al civisme per a complementar les mesures disposades per l’Ajuntament per a garantir la celebració per quart any consecutiu.

Amb motiu de la festa ‘Campanades de Cap d’Any‘, està programat un reforç de la neteja, la instal·lació d’urinaris químics -alguns per a persones amb mobilitat reduïda- i el control dels accessos per a evitar l’entrada de recipients de vidre i d’elements perillosos en el recinte. Es repartiran 5.000 gots reutilitzables.

El cost total estimat de la festa a la nit de Cap d’any en la plaça de l’Ajuntament és de 47.035 euros, un import que, segons Fuset, és “el més barat” de totes les festes populars d’assistència multitudinària que s’organitzen a la ciutat.

En la festa nocturna d’enguany es busca visibilitzar el paper de la dona com a DJ, amb la participació de les valencianes Innmir i Cinnamon, a més del DJ Boccachico. Hi haurà abans del canvi d’any un espectacle multimèdia de llums i, després, Pirotècnia Vulcà oferirà un espectacle de tres minuts de durada des del terrat principal de l’edifici del consistori.

CatalanSpanish