LIDERAR LA INICIATIVA POLÍTICA COMARCAL

Els nous grups de treball han d'eixir al carrer a captar la canviant realitat i poder marcar el full de ruta del partit comarcal.

Diumenge passat els socialistes celebrem el procés de primàries on els i les militants del partit triaven qui coordinaria el treball en la comarca. Aquest procés es veu com un procés orgànic intern del partit, però en realitat va més enllà. Ja que ara el treball que realitzara la nova executiva i comité comarcal tindrà repercussions fora. Els nous grups de treball han d’eixir al carrer a captar la canviant realitat i poder marcar el full de ruta del partit comarcal. Si bé és cert que les decisions es prenen en clau interna, igual de cert és que aquestes decisions van encaminades a poder millorar la vida de les persones que ens envolten. La construcció d’un projecte social que inclou tant a les persones militants que van votar en les primàries com a les quals no van poder participar. Crear un projecte per a liderar l’acció política, sustentat per una àmplia base social i encaminat a governar. Perquè no ens enganyem, per a poder canviar la vida de la gent hem de guanyar les institucions que és des d’on poder dur a terme les nostres propostes.

El projecte que presentem i ha sigut validat en primàries es basa en aquests tres eixos: guanyar la confiança de la ciutadania, implementar les nostres agrupacions i formar als nostres representants en els grups municipals (els canvis normatius ho fan imprescindible).

Aquestes línies de treball no són noves ni naixen de forma espontanea. He d’agrair a companys com Juan Miguel Salvador, fins ara Secretari General Comarcal, i gent com Javier Muñoz, Iolanda Porcar, Tania Palacios o Vicent Aparici, que durant aquests últims cinc anys han treballat per a portar aquesta comarca per aquesta senda. Els que treballem amb ells i anem a fer el relleu hem de reconèixer-los la seua dedicació i visió comarcal. També un record a José Losilla qui integrava aquell equip i la seua salut no ha permès veure allò al que dedique el seu esforç.

La militància ha reconegut el treball d’aquests anys i la dedicació per a crear projectes sòlids en els municipis. Perquè encara que els estatuts marquen deu dies per a fer campanya, en deu dies no es fa un projecte. Ara toca guanyar la confiança de la gent, guanyar en els nostres municipis i impulsar amb açò a Ximo Puig en la Generalitat i la candidatura de Pedro Sánchez al govern d’Espanya. Els edificis necessiten a part d’una estructura, una base ferma on construir-se i aquesta base ací són els municipis i comarques. En les nostres mans està consolidar aquesta base i el treball ja ha començat.

Autor: Adrián Sorribes: Primer tinent d’Alcalde de Nules i Secretari General Comarcal del PSPV-PSOE de la Plana Baixa

Publicitat