La política deixa les seues diferències per a celebrar el 9 d’octubre

Centenars de persones han assistit a la festivitat més tranquil·la dels últims anys.

Publicitat

Centenars de persones s’han congregat a primera hora en la plaça de l’Ajuntament de València per a assistir a la tradicional baixada de la Senyera, que enguany ha portat la regidora del PP  José Català.

Commemorant l’entrada de les tropes del rei Jaume l a València, hui 9 d’Octubre a les dotze en punt, la Senyera ha baixat del balcó municipal com és tradició. María José Catalá, portaveu popular, ha sigut l’encarregada de portar la banderera d’enguany.

PublicitatRovira  

Després de la baixada de la bandera, ha començat la Processó Cívica, durant la qual també se celebrarà l’ofrena floral al rei Jaume I. Poc després de les 12.00 hores, la Processó Cívica ha començat a enfilar cap al carrer Sant Vicent de València.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha fet una breu declaració abans d’iniciar l’acte en la qual ha reivindicat la identitat valenciana i ha defensat el fet de ser tant valencià com espanyol, assegurant que el 9 d’Octubre és “un dia de festa però també per a reivindicar un finançament just o el corredor mediterrani”. El desenvolupament de la Processó Cívica ha sigut més tranquil que altres anys. Encara així, durant la desfilada, s’han sentit alguns crits acusant Ribó de “catalanista”.

A continuació, la desfilada ha encarat el carrer de Sant Vicent, on  José Català ha detingut la seua marxa per mirar cap a la Catedral, ja que la popular sempre ha defensat que, en cas que ella arribara a ser alcaldessa de València, la Senyera tornaria a entrar en el temple per a assistir a l’Et Deum, tal com succeïa abans.

L’ofrena floral a l’estàtua de Jaume I ha transcorregut amb total normalitat. La majoria de les autoritats, entre elles el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha abandonat la Processó Cívica en el Parterre. El mateix ha fet Pablo Casado, qui també ha participat en la desfilada del 9 d’Octubre. Tots dos s’han acomiadat i s’han desitjat sort per a les pròximes eleccions generals de novembre.

La resta de l’itinerari ha transcorregut també amb total normalitat, convertint-se en la més festiva i tranquil·la dels últims anys quan a les 13:00 ha entrat de nou en la plaça de l’Ajuntament de València i per la pujada de la Senyera, ha finalitzat la Processó Cívica de 2019.

PublicitatJuega Limpio Orihuela