5:40 am - Tuesday, 7 July 2020

Política Lingüística promou diversos actes per a commemorar el Dia Europeu de les Llengües

- Publicidad -Reciplasa

L''Arbre de les Llengües' confeccionat per l'artista Monique Bastiaans, està acompanyat per la música d'Alberto Rodilla.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport organitza diverses activitats socials per a celebrar el Dia Europeu de les Llengües, que es commemora el dijous 26 setembre.

Des del divendres passat, al jardí de l’edifici de Conselleria, l”Arbre de les Llengües’ sona acompanyat de la música composta per Alberto Rodilla, acompanyat d’informació sobre l’escultura. A més, totes les conselleries exhibeixen diferents lones amb el símbol de la celebració.

D’altra banda, es presentarà la memòria de dades de l’any 2018 de l’Oficina de Drets Lingüístics (ODL) a la Delegació del Govern i a les Corts Valencianes, on s’exposarà el nombre de reclamacions o suggeriments dividits per àmbits i matèries, entre altres informacions d’interés.

Dintre dels actes commemoratius també tindrà lloc la presentació de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València al Col·legi Major Rector Peset.

L”Arbre de les Llengües’ com a eix central

Enguany, l”Arbre de les Llengües’ torna a ser l’eix central dels actes commemoratius del Dia Europeu de les Llengües. L’escultura de ferro i ceràmica elaborada per l’artista Monique Bastiaans l’any 2016 llueix a la seu central de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport amenitzada per la música d’Alberto Rodilla, una peça musical composta expressament per a l’obra.

L”Arbre de les Llengües’ reivindica la riquesa que comporta la diversitat lingüística i, alhora, és un homenatge a l”Arbre de ciència’ de Ramon Llull. Les seues fulles representen les 7.000 llengües vives que hi ha al món. Alumnes d’escoles i escoletes de la ciutat de València van col·laborar en la confecció de l’escultura.

Fins el dijous 26 de setembre es pot visitar i gaudir de l”Arbre de les Llengües’ i la instal·lació sonora que l’acompanya. A més, al costat de l’obra hi ha un expositor amb díptics on es pot consultar el procés d’elaboració i col·locació de l’escultura amb codis QR, i també a l’enllaç següent: consultar aquí .

L’Oficina de Drets Lingüístics

L’Oficina de Drets Lingüístics (ODL) es va crear l’octubre de 2017 com un recurs institucional que empara la ciutadania de les vulneracions dels seus drets lingüístics en diversos àmbits quotidians. L’ODL respon al principi de no-discriminació que recull la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Les funcions de l’ODL són informar i assessorar les persones que pateixen qualsevol tipus de discriminació lingüística, gestionar reclamacions i suggeriments adreçats a persones físiques i jurídiques privades i atendre consultes.

La Càtedra de Drets Lingüístics

Gràcies al conveni signat entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i la Universitat de València, la Càtedra de Drets Lingüístics és ja una realitat i serà presentada dintre dels actes del Dia Europeu de les Llengües.

La Càtedra de Drets Lingüístics té com a finalitat la realització d’activitats relacionades amb la investigació acadèmica, la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com la promoció del multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.

Entre les activitats que es duran a terme es troba l’impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques predoctorals i postdoctorals, treballs d’investigació i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil.

Igualment, s’inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació o la consolidació de la Càtedra com a centre d’intercanvi, debat i reflexió amb l’organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sis dies sense que Sanitat notifique morts a la Comuntat Valenciana

La Comunitat Valenciana ha encadenat sis dies seguits sense que es notifiquen defuncions per coronavirus, per la qual cosa el número total...

L’alcaldessa de la Vilavella analitza la situació municipal amb el president de la Diputació

Navarro ha aprofitat la seua primera reunió oficial amb Josep Martí per a agrair el seu suport durant la crisi del coronavirus i sol·licitar la mediació de la Diputació perquè les institucions supramunicipals actualitzen els seus pagaments amb l'ajuntament.

Un menor de 15 anys, atés en colpejar-se al saltar a l’aigua en una cala de la Renegà

Després de l'assistència, el ferit ha estat traslladat a l'hospital General Universitari de Castelló en l'ambulància de suport vital bàsic.

L’Ajuntament de Vila-real paga prop de 140.000 euros en hores extres i ajudes al personal municipal

Concretament, s'han abonat als empleats municipals un total de 125.172 euros en concepte d'hores extraordinàries i 13.973 euros d'ajudes socials, de manera que queden liquidades les quantitats pendents del passat any.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià