Onda aconsegueix un augment en la col•laboració de la Generalitat per a polítiques inclusives

L'ens autonòmic ha confirmat un increment en les subvencions per a agents d'igualtat, per als centres de dia, els serveis especialitzats d'infància i adolescència i per als serveis socials generals.

L’Ajuntament d’Onda ha aconseguit que la Generalitat Valenciana augmente les quantitats econòmiques que destina a la localitat perquè s’invertisca en les polítiques inclusives en 2019. Així, des de la vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementaran la col·laboració amb la ciutat en diverses ajudes entre les quals es troben els agents d’igualtat, els centres de dia, els serveis especialitzats d’infància i adolescència, o els serveis socials generals.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “és una molt bona notícia per a la nostra localitat, que es manté en un referent quant a polítiques inclusives es refereix i ens ajudarà a confeccionar un pressupost encara més social per al pròxim exercici. L’àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d’alcalde Mari Carmen Aguilella, ha treballat sense descans per a aprofitar al màxim aquestes ajudes en el 2018 i el pròxim 2019 anem a veure com s’augmenten diverses subvencions gràcies a l’esforç efectuat pel consistori”.

Així, el Consell ha decidit augmentar en un 10% la partida destinada a Serveis Socials generals, passant de 420.000 euros a 460.000 euros; també les ajudes destinades a agents d’igualtat passen de 33.000 a 54.000 euros i les del centre de dia de 234.000 euros a 265.000. A més, altres subvencions com la de Pangea passen de 19.000 a 22.000 i les del Seafi/EEIIA de 33.000 a 47.000 euros. No obstant açò, des del departament de Política Social del consistori expliquen que estan són sol les que han eixit publicades i confirmades per la Conselleria i que s’està a l’espera de resolució d’altres subvencions com les d’itineraris d’inserció laboral que no han sigut publicades encara.

L’alcalde ha explicat que “volem situar a Onda en un lloc més destacat encara en cohesió i inclusió social. Des de l’àrea de Política Social, que gestiona la tinent d’alcalde, Mari Carmen Aguilella, es fa un esforç constant perquè Onda siga un municipi integrador i aquestes dades que hem conegut de la Generalitat confirmen que es van a poder posar en valor la gran quantitat d’iniciatives que duem a terme en aquest sentit”.

ValenciàEspañol