La pólvora, protagonista principal en la celebració del 9 d’octubre

Un castell de focs artificials i una mascletà posaran color i soroll al dia dels valencians i les valencianes

El pròxim 9 d’octubre serà la festa de la Comunitat Valenciana. Per a celebrar-ho, la Generalitat ha programat diverses activitats, les quals van començar el dia 1 i finalitzaran el dia 9. Pere Fuset, regidor de Cultura Festiva en l’Ajuntament de València, ha volgut destacar el Festival Pirotècnic que tindrà lloc durant el dia més important perquè “per als valencians i les valencianes no hi ha festa sense pólvora”.

El dilluns 8 d’octubre, a les 00:00h, València tornarà a estar marcada per la pólvora, la llum i el color. La pirotècnia Peñarroja serà l’encarregada de disparar el castell de focs artificials que donarà començament al 9 d’octubre. Enguany, la disposició serà diferent, la qual cosa permetrà millor visibilitat i major proximitat, “però sempre respectant la seguretat”, ha assenyalat Fuset. Per açò, conviden a la ciutadania a veure este espectacle des del passeig de l’Albereda i el passeig de la Ciutadella.

Pepe Nebot, de la pirotècnia Peñarroja, empresa que encarregada també de disparar el castell de focs artificials eixe mateix dia en la ciutat de Castelló, ha assenyalat que culminar l’any fent el castell del 9 d’octubre és molt important per a ells. Així mateix, ha destacat que l’espectacle serà “més rítmic i dinàmic”, per la qual cosa convida a tota la ciutadania a acostar-se a gaudir d’esta mescla se soroll i color. Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva ha afegit que la dotació econòmica del castell serà de 36.300€, ja que es vol fer “un espectacle potent”.

El 9 d’octubre, després que la Real Senyera torne a l’Ajuntament, tindrà lloc la mascletà a càrrec de la pirotècnia Aitana. Isabel Benavent, responsable de posar el toc de pólvora eixe dia, ha avançat que hi haurà una sorpresa durant l’espectacle. “Espere que agrade. És un dia molt especial per als valencians i les valencians i volem que estiguen orgullosos del nostre treball”, ha comentat la pirotècnica, qui també ha assegurat que “la Senyera serà la principal protagonista de la mascletà”.

Des de l’Ajuntament, animen a acudir a tots dos espectacles i a gaudir del dia dels valencians i les valencianes. “La pólvora és la gota de perfum que no pot faltar en les nostres festes”, ha sentenciat Fuset.

 

Publicitat