Llíria licita les obres de restauració de la muralla i torre del Pont del Vidre

El projecte, amb un pressupost de 200.000 euros, obrirà un nou accés a la Vila Vella.

Llíria abordarà la rehabilitació de la torre-portal del sector de muralla coneguda com el portal del Pont del Vidre amb una inversió de 200.000 euros cofinançada al 50% per la Diputació de València, després que l’Ajuntament haja licitat les obres d’aquest projecte, que permetrà abordar els treballs de restauració, consolidació i recuperació de la trama urbana de la Vila Vella.

L’execució d’aquesta actuació portarà avant la restauració de la muralla, la consolidació de la torre, l’obertura d’un nou accés a la Vila Vella i la reurbanització del tram de vial del carrer Sant Joan de Mata. Totes aquestes accions permetran la finalització de l’Actuació Aïllada núm. 2 del Projecte integral de Rehabilitació de la Vila Vella (PEPRI) aprovat en la dècada dels anys 1990.

Segons el regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Paco García, aquesta intervenció “ha sigut prioritària i s’ha comptat sempre amb l’opinió dels veïns i propietaris de la zona, que han demanat en reiterades ocasions la finalització de les obres i la recuperació de la trama urbana amb la incorporació de l’entrada a través de la torre”.

Aquesta serà la tercera actuació que s’execute sobre el Portal del Vidre, després de les actuacions realitzades en 2001 i 2013, que van permetre la urbanització de la zona del carrer Joan d’Àustria i la consolidació de l’edifici.

“Esperem que aquesta nova actuació siga la definitiva per a recuperar aquest espai tan emblemàtic de la Vila Vella, consolidant la trama històrica i vertebrant l’accessibilitat en aquest barri tan emblemàtic de la localitat de Llíria” ha conclòs l’edil edetano.

La torre-portal del Pont del Vidre forma part de la trama de muralla medieval de Llíria i, per tant, compta amb la condició de Bé d’Interés Cultural (BIC) en la categoria de Monument Defensiu. Aquest portal està inclòs en el Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Pla Especial de Protecció i Reforma de la Vila Vella (PEPRI).

Publicitat