Castelló construirà un nou pont sobre el riu sec, que costarà 1,5 milions d’euros

Castelló presenta el nou pont sobre el riu Sec, amb una inversió d'1,5 milions i un any d'execució, que connectarà barris i que està dins de l’estratègia EDUSI.

El nou pont sobre el riu Sec tindrà carril ciclista, pas per als vianants, dos carrils de circulació, zones enjardinades, pèrgoles per a donar ombres i un mirador. Aquest connectarà l’avinguda de l’Alcora i el Raval Universitari a través de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, el regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, i la tinent d’Alcaldia del Districte Oest, Verònica Ruiz, han presentat avui aquesta nova infraestructura en la qual l’Ajuntament de Castelló invertirà 1,5 milions d’euros i que tindrà un període d’execució d’un any a partir de l’adjudicació de l’obra.
L’alcaldessa de Castelló ha destacat, que es tracta d’una infraestructura amb “vocació de ciutat, que ajudarà a connectar barris i acostarà dotacions amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes que viuen a un costat i a l’altre del riu Sec”.
A més, Amparo Marco ha subratllat que “la presentació d’aquest projecte suposa l’engegada de la inversió més gran de fons europeus en la història de Castelló gràcies a l’estratègia EDUSI cofinançada per l’Ajuntament i la UE a través dels fons Feder”.
Aquest pont també està arreplegat en el Pla General Estructural, un dels dos documents de planificació urbanística que integren el Pla General de Castelló i la versió preliminar del qual es preveu aprovar en el ple del pròxim 21 de desembre per a, a partir de gener, obrir el període d’exposició pública. De fet, ha recordat Marco, “avui mateix la Junta de Govern Local ha donat llum verda a aquesta versió inicial, juntament amb el seu estudi ambiental i territorial estratègic i documents complementaris així com el seu pla de participació pública per al seu debat en ple i posterior submissió a participació pública i consultes”.
Marco, ha reiterat la importància d’aquest projecte “per diverses raons. Una d’elles, és que elimina la barrera urbanística que encara separa la zona Oest de la resta de la ciutat. Una altra és la millora de la qualitat de vida que resideixen en la zona i, especialment, dels estudiants d’aquest costat del riu que diàriament acudeixen a l’institut. I un tercer objectiu que s’aconsegueix és el de modernitzar la ciutat, fer-la més accessible i amb una mobilitat més sostenible”.