Els populars reclamen tests massius i mesures econòmiques i socials pels 135 municipis de Castelló

El portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, i la presidenta del grup, Elena Vicente-Ruiz han presentat un decàleg de mesures que recullen les propostes que ja feren al mes de març.

El grup popular en la Diputació ha registrat hui un decàleg per a superar la crisi del Covid-19. Deu mesures que s’han registrat en la Diputació i que busquen superar com més prompte millor l’extrema gravetat de la pandèmia i les seues conseqüències, i que, a més, estan centrades en els 135 municipis de la província.

decálogo-propuestas

El portaveu del PP en la Diputació, Vicent Sales, i la presidenta del grup, Elena Vicente-Ruiz, han posat de manifest la urgència que arriben els test massius per a tota la població. “Només es pot parlar d’una desescalada amb test massius i fiables per a tots”, ha explicat Sales.

El popular ha explicat que “el grup popular vam oferir a l’equip de govern un pacte amb la província de Castelló i és molt bon senyal que el guant que llancem en el ple del 7 d’abril haja sigut recollit pel president de la Diputació”. La proposta del PP ha evolucionat en una junta de portaveus per a reconduir els recursos de la Diputació per a lluitar contra la pandèmia. “Ara presentem este decàleg que recull les propostes que ja vam fer el 16 de març i que volem que es posen en marxa com més prompte millor”.

Al costat del primer punt que són els test, el decàleg contempla mesures sanitàries, socials i econòmiques, sempre pensant en les necessitats de Castelló. El PP demana que la Diputació (amb un romanent de 40 milions i deute zero gràcies a la gestió eficaç del PP), assumisca el cost del material de protecció ja que fins ara l’estan pagant els municipis.

“A més, sol·licitem un dol oficial permanent davant la gravetat de la situació per respecte, humanitat i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars i amics”, ha assenyalat Sales. El portaveu ha explicat també que la proposta contempla ajudar als serveis socials locals com l’atenció domiciliària o ajudar els Ajuntaments a desinfectar els 135 municipis de Castelló i les residències de persones majors, sempre que els ajuntaments així ho sol·liciten.

El PP sol·licita en el seu decàleg la necessitat d’un pla d’ocupació i ajudes a pimes i autònoms, així com un pla específic per al sector turístic, un dels motors econòmics de Castelló. “Hem demanat també des del primer dia que es paralitze el cobrament d’impostos i taxes” i, a més, que es permeta un accés a la informació de manera transparent. “El PP estem oferint lleialtat, que no és sinònim de submissió i esta lleialtat ha de ser bidireccional i volem tindre accés a la informació quan ho necessitem”.

A més, el PP ha demanat que s’atenguen les peticions dels municipis i la informació que reclamen els alcaldes.

Transparència i dir la veritat

La presidenta del grup, Elena Vicente-Ruiz, ha posat l’accent en “la necessitat dels test massius” ja que “fins que no arriben no es pot plantejar res més” i de moment només han arribat a l’1% de la població de la província, “volem que la Diputació, en col·laboració amb altres administracions, ajude al fet que es realitzen estos test”.

La responsable del PP considera que “és necessari a més que es dote als sanitaris i personal que està en contacte directe amb la gent de material de protecció que no estiga defectuós” i ha reclamat “transparència al Govern nacional i la Generalitat, que no ens mentisquen i ens tracten d’ocultar la realitat”.CatalanSpanish