domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Porcar presenta la IX Cursa de Muntanya Tombatossals

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha presentat ahir la IX edició de la Cursa de Muntanya Tombatossals, que es disputarà diumenge que ve 17 de gener a partir de les 9 del matí. A la presentació també ha acudit Juanma Medina, vicepresident del Club Running Castelló, entitat organitzadora de la carrera.

Porcar ha destacat que “la carrera eixirà des del centre educatiu de Penyeta Roja i recorre un total de 21 quilòmetres durant 5 hores, per tant es tracta d’una carrera apta per a tots els ritmes que pot realitzar tant la gent que vol córrer com aquells que preferisquen fer-la caminant. Els dorsals es podran arreplegar el mateix dia de la prova a partir de les 7.30 hores”.

El regidor ha aclarit que “la carrera es desenvolupa passant pels pares mitològics de Tombatossals, Penyeta Roja i Tossal Gros, els qui segons la mitologia castellonenca, van engendrar al gegant. Es tracta d’una zona fantàstica per a gaudir. Jo la vaig fer fa un temps i és un autèntic ‘trencacames’, amb una paret final i 21 quilòmetres de pujades i baixades constants. És molt curiós que en el mateix terme municipal de Castelló de la Plana tinguem aquests desnivells tan espectaculars”.

Per la seua banda, Juanma Medina ha afegit que “el nivell d’inscripció està sent bo, ara mateix estem en els 550 participants i quedant per davant una setmana d’inscripció calculem que arribarem als 750 participants”.

La carrera de muntanya de Castelló és molt característica, perquè presenta desnivells de més d’1.000 metres positius i 1.000 metres negatius amb cinc pujades i cinc baixades. Al final de la carrera, els participants seran recompensats amb un magnífic esmorzar amb entrepans de llonganissa, botifarra i cansalada.

La IX Cursa de Muntanya Tombatossals tindrà, a més de la carrera per a majors, activitats i animació per a xiquets amb castells inflables i carreres per a ells. Finalment, “tenim preparada una gran sorpresa per a tots els participants que no desvetlarem fins al mateix dia de la carrera”, ha puntualitzat Medina.

Últimas noticias

Contenido relacionado