PortCastelló pagarà 55.000 euros més d’IBI per la pujada a l’1% que li aplica l’ajuntament

El portaveu de Compromís recorda que "PortCastelló és una empresa que obté beneficis molt importants, per tant hem plantejat este percentatge perquè l'autoritat portuària aporte una miqueta més i beneficie al comú de la ciutat"

El regidor i portaveu de Compromís a l’ajuntament de Castelló, Ignaci García, ha anunciat en una roda de premsa on s’han presentat les polítiques fiscals del 2021, que l’ajuntament li aplicarà a Port Castelló una pujada de l’IBI que suposarà aportar un 1%, enfront del 0,95% que fins ara pagava.

Això vol dir que en l’import de bens immobles que Port Castelló tributa, s’ha plantejat “després d’un debat amb els tres partits al si de l’acord de Fadrell, que el Port havia de fer un esforç més gran i contribuirà amb un 1% de l’IBI”, ha assenyalat Garcia.

El portaveu de Compromís també ha afegit que la xifra “és inferior a la que tributen molts altres ports” i a més ha recordat que “PortCastelló és una empresa que obté beneficis molt importants, per tant hem plantejat este percentatge perquè l’autoritat portuària aporte una miqueta més i beneficie al comú de la ciutat”, hi ha conclòs.

Esta pujada, suposarà “dotar a l’ajuntament de més recursos per a fer front a la pandèmia“, ha argumentat Garcia. De fet, l’increment, en pagar ara un 1% d’IBI font el 0,95% que pagava fins ara, suposarà uns ingressos per a les arques municipals de 55.000 euros més.

CatalanSpanish