20.6 C
Valencia

Declarat un positiu al CEIP José Iturbi de Borriana

Malgrat la confirmació positiva no s'ha confinat a l'alumnat.

- Publicitat -AVL

Els alumnes de 3r de Primària del CEIP José Iturbi de Borriana ja han rebut la comunicació que un alumne ha donat positiu per coronavirus. Tal i com s’ha confirmat des de l’Ajuntament de la localitat, malgrat això no s’ha confinat l’aula del positiu, només l’alumne en qüestió.

No son pocs els centres que ja han hagut d’aplicar el protocol COVID establert per la Conselleria d’Educació en què quan es confirma un cas en la comunitat educativa, l’alumnat i professorat que ha estat en contacte directe ha de romandre a les seues cases i en cas que siga necessària i així ho indique Salut Pública, sotmetre’s a les proves PCR tal com s’estableix al protocol que es pot consultar a la web per resoldre dubtes aulasegura.es

Cal recordar que des del 7 de setembre, el degoteig de centres amb alguna classe en quarantena ha estat constant, tot i que segons alguns experts, de moment, sembla que la incidència està sent menor de la que alguns esperaven. Tot i això, al llarg d’estos primers dies s’han sumat centres de tota la Comunitat Valenciana on s’han detectat casos i per tant s’ha actuat segons el que estipula el protocol.

14092020_VAL_GESTIÓN_DE_CASOS_COVID_ICP_REVISADO_DEFINITIU

Protocol COVID als centres educatius

Pel que fa al protocol establert per Conselleria en estos casos, cal recordar que quan es confirma que hi ha algun positiu a un centre és Salut Pública (Conselleria de Sanitat) qui s’encarrega de traçar tots els contactes d’eixa persona i dir qui ha de fer-se la PCR i guardar quarantena.

En eixe cas ho comunica Salut Pública directament a cada família i els indica què han de fer. També és Salut Pública qui indica a la Conselleria d’Educació si cal tancar parcialment, és a dir una aula o les que es consideren o si el cas requereix el tancament complet del centre.

Una vegada Salut Pública ho ha indicat a la Conselleria d’Educació, és a través del centre educatiu quan informen la comunitat educativa del temps en què no hi haurà classe presencial en un centre, als grups que afecta si és un tancament parcial, i la resposta educativa que es donarà.

D’altra banda, cal tindre en conter també que segons si la persona afectada forma part d’allò que s’anomena “grup bambolla” o de “convivència estable”, és a dir “el grup estable de l’alumnat amb la seua tutora o tutor, en el marc del qual les persones que formen part del grup poden socialitzar i jugar entre si, sense haver de mantenir la distància interpersonal de manera estricta, utilitzant mascareta higiènica a partir dels 6 anys però no relacionar-se amb els altres”, el rastreig es fa d’una manera o d’una altra.

A més, cal establir també, si l’alumne o persona confirmada ha fet ús de serveis com menjador o transport escolar entre altres factors.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià