9.2 C
Valencia

Confinades dos aules en Alzira per positius en coronavirus

40 xiquets del CEIP Tirant lo Blanc hauran de romandre a casa durant 15 dies.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Més de 40 alumnes del CEIP Tirant Lo Blanc d’Alzira ja han rebut ahir dimecres la comunicació que hi ha dos casos de coronavirus i que per estar en contacte amb el positiu hauran de romandre a casa. Se tracta de les aules de 3 anys d’infantil i la de 1r de Primària. Les dos tutores que estan a les aules amb els xiquets dels grups bambolla també hauran d’estar confinades.

Son ja molts els ja han hagut d’aplicar el protocol COVID establert per la Conselleria d’Educació en què quan es confirma un cas en la comunitat educativa, l’alumnat i professorat que ha estat en contacte directe ha de romandre a les seues cases i en cas que siga necessària i així ho indique Salut Pública, sotmetre’s a les proves PCR tal com s’estableix al protocol que es pot consultar a la web per resoldre dubtes aulasegura.es

Cal recordar que des del 7 de setembre, el degoteig de centres amb alguna classe en quarantena ha estat constant, tot i que segons alguns experts, de moment, sembla que la incidència està sent menor de la que alguns esperaven. Tot i això, al llarg d’estos primers dies s’han sumat centres de tota la Comunitat Valenciana on s’han detectat casos i per tant s’ha actuat segons el que estipula el protocol.PDF: https://actualitatvalenciana.com/wp-content/uploads/2020/09/14092020_VAL_GESTIÓN_DE_CASOS_COVID_ICP_REVISADO_DEFINITIU.pdf

Protocol COVID als centres educatius

Pel que fa al protocol establert per Conselleria en estos casos, cal recordar que quan es confirma que hi ha algun positiu a un centre és Salut Pública (Conselleria de Sanitat) qui s’encarrega de traçar tots els contactes d’eixa persona i dir qui ha de fer-se la PCR i guardar quarantena.

- Publicitat -

En eixe cas ho comunica Salut Pública directament a cada família i els indica què han de fer. També és Salut Pública qui indica a la Conselleria d’Educació si cal tancar parcialment, és a dir una aula o les que es consideren o si el cas requereix el tancament complet del centre.

Una vegada Salut Pública ho ha indicat a la Conselleria d’Educació, és a través del centre educatiu quan informen la comunitat educativa del temps en què no hi haurà classe presencial en un centre, als grups que afecta si és un tancament parcial, i la resposta educativa que es donarà.

- Publicitat -

D’altra banda, cal tindre en conter també que segons si la persona afectada forma part d’allò que s’anomena “grup bambolla” o de “convivència estable”, és a dir “el grup estable de l’alumnat amb la seua tutora o tutor, en el marc del qual les persones que formen part del grup poden socialitzar i jugar entre si, sense haver de mantenir la distància interpersonal de manera estricta, utilitzant mascareta higiènica a partir dels 6 anys però no relacionar-se amb els altres”, el rastreig es fa d’una manera o d’una altra.

A més, cal establir també, si l’alumne o persona confirmada ha fet ús de serveis com menjador o transport escolar entre altres factors.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,340FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Així serà el Nadal per als valencians: reunions de 10 persones i mobilitat els dies importants

El Consell vol evitar que Nadal, Cap d'Any i Reis desemboquen en una tercera onada de contagis.

Vila-real instal·larà les dues primeres bases d’aparcament i càrrega de patinets elèctrics com a prova pilot

L'Ajuntament de Vila-real ha adquirit, a través de l'àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d'aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s'instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d'aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP).

Benicàssim encén el Nadal

L'encesa de l'enllumenat nadalenc marca l'inici de la campanya

Les empreses ondenses confien en l’agència d’inserció laboral per a cobrir més de 150 ocupacions

L'Ajuntament d'Onda inverteix 588.319,94 € per a reforçar el servei, augmentar la formació i les ajudes directes per a la contractació dels veïns d'Onda

Nules dona la benvinguda al Nadal amb l’encesa de l’arbre i l’enllumenat decoratiu

Es dona visibilitat a l’espot “Som la Llum del Nadal” amb el que es vol promocionar les compres al comerç local
- Advertisement -

: Valencià