23.2 C
Valencia

Alerten d’un possible impagament massiu de prestacions del SEPE a l’agost

La central sindical CNT adverteix que s'ha introduït un canvi en la gestió de la informació que les empreses amb treballadors afectats per un ERTO d'enviar al SEPE i que això podria derivar en què cap treballador perceba la prestació del mes de juliol.

- Publicitat -AVL

La central sindical CNT adverteix que s’ha introduït un canvi en la gestió de la informació que les empreses amb treballadors afectats per un ERTO d’enviar al SEPE i que això podria derivar en què cap treballador perceba la prestació del mes de juliol.

El canvi es va produir després de l’entrada en vigor del RDL 24/2020 de 26 de juny, en el qual s’imposa a les empreses l’obligatorietat de comunicar també els períodes d’activitat en nombre de dies treballats en el mes anterior. El problema és que el termini per realitzar esta gestió s’inicia a mes vençut, sent que per comunicar els períodes del mes de juliol, el termini començaria el dia 1 d’agost.

És cert que el que es pretén evitar amb estes mesures és el reconeixement i pagament provisional de prestacions, generant en algunes ocasions ingressos indeguts que més tard cal regularitzar. Però, davant d’este canvi normatiu, és possible que el SEPE no abone la prestació “per avançat” -com fins ara s’ha anat fent- i no pague la prestació del mes de juliol durant el mes d’agost, sinó, durant l’1 a l’ 10 de setembre.

CNT espera sincerament que el SEPE no deixe a centenars de milers de treballadors i treballadores afectades per ERTO sense cap mena de prestació durant el mes d’agost i sol·licita un aclariment pública urgent al Ministeri sobre esta qüestió en concret. No s’entendria que per un canvi normatiu per evitar problemes administratius es generés una situació de total desprotecció de les persones afectades per un ERTO, especialment les que es segueixen trobant en una suspensió total del seu contracte.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià