El Potries #musicfest se celebrarà del 17 al 20 d’agost a la Capital Cultural Valenciana

POTRIES #musicfest és un festival de música de diversa índole i d’arreu del món, que ha comptat amb la direcció artística de potrier Ausiàs Garrigós i amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València

cropped-aaff-logo_potries-musicfest-01color-1-1
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament de Potries, amb la col·laboració i el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha desenvolupat un dels plats forts de les activitats previstes dins la Capitalitat Cultural Valenciana del municipi saforenc. Es tracta del festival intercultural de música, patrimoni i gastronomia ‘POTRIES #musicfest’, que tindrà lloc durant els dies 17, 18, 19 i 20 d’agost.

Allunyant-se dels famosos festivals musicals adreçats a grans masses, ‘POTRIES #musicfest’ és una proposta on es presenta un acurat tast de concerts musicals, d’elevada qualitat artística, però amb una elecció d’escenaris vinculada als espais naturals, patrimonials i culturals del poble, que fonamenten l’essència de Potries com a poble de caràcter rural.

Assumpta Domínguez, alcaldessa de Potries, ha explicat que “la programació del #musicfest, és una proposta arrelada al territori en la qual es desenvolupa, en la qual es combinaran xicotetes joies musicals amb els nostres elements patrimonials més característics com a poble rural: la cassoleria, el patrimoni de l’aigua, els paratges naturals de l’ermita i el riu, tot amanit amb un toc de gastronomia local, una combinació que acabarà generant delicades manifestacions culturals a l’accés del nostre veïnat i de la gent que ens visite”.

La proposta inclou actuacions musicals de diversa índole i d’arreu del món, com ara els grups musicals: Gatos Revoltosos Gypsy Quartet, MónDuoDeco Ensemble, Liverpool String Quartet, Llevant Ensemble, Mireia Vives i Borja Penalba, o les actuacions de la Banda de la Societat Musical Sant Blai de Potries i de la Banda Sinfónica de Duitama (Colòmbia).

Agrupacions de diversos estils musicals que realitzaran les seues actuacions a l’auditori natural de l’ermita, al parc de la Concòrdia, al Molí Canyar, a l’església, a la cassoleria o al mateix ajuntament. A més es proposa la realització d’una “excursió musical” per diversos elements i una experiència formativa a càrrec del famós director d’orquestra Cristóbal Soler. “Una exquisida combinació que ha sigut possible gràcies a la direcció artística del festival del nostre veí Ausiàs Garrigós, un magnífic actiu musical del nostre poble que ha volgut implicar-se de forma més que personal en aquest projecte”, ha manifestat l’alcaldessa.

‘POTRIES #musicfest‘ disposa d’una pàgina web oficial, on es podrà conéixer de primera mà la programació, així com adquirir les entrades per als concerts i esdeveniments. També hi ha de gratuïts a l’accés de qualsevol visitant, incloent-hi, en alguns casos, les degustacions gastronòmiques. Així mateix, es poden adquirir abonaments generals amb descomptes. “L’objectiu de les entrades és regular l’afluència i donar cobertura a les despeses específiques, com per exemple el cost dels tastos, i hem intentat que siguen els més populars possible perquè l’objectiu principal és apropar al veïnat propostes culturals de primer nivell accessibles per a tots els públics”, explica Assumpta Domínguez.

Publicitat