22.2 C
Valencia

PP, Cs, Compromís i Unides Podem presenten despeses per les eleccions a Corts superiors a les quantitats subvencionables

Els 'populars' són els que compten amb un major desfasament, una diferència d'uns 100.000 euros, segons el Síndic de Comptes

- Publicitat -AVL

EL Partit Popular, Ciudadanos, Compromís i Unides Podem han justificat despeses derivades de les eleccions autonòmiques del passat 28 d’abril superiors a les quantitats finalment subvencionables. Els ‘populars’ són els que més desfasament presenten, amb una diferència de 100.000 euros.

Així es reflecteix en la ‘Declaració sobre la regularitat de les comptabilitats electorals derivades de les eleccions a les Corts de 28 d’abril de 2019’, que ha fet pública la Sindicatura de Comptes.

En concret, el PP va quantificar unes despeses regulars justificades de 698.141 euros però l’import subvencionable és de 595.076. Cal recordar que aquesta quantia té en compte els escons aconseguits i els vots.

Per la seua banda, Cs va xifrar les seues despeses en 566.790 euros i la subvenció ascendeix a 556.323; Compromís va presentar 564.238 euros de despesa i la subvenció arriba als 524.822, i Unides Podem va tindre 278.135 de despeses davant dels 251.411 de subvenció.

Per la seua banda, al PSOE li coincideix la xifra de despesa i subvenció –578.745 euros–, igual que a Vox (22.647).

El síndic de Comptes –que recorda que les eleccions a Corts es van celebrar simultàniament amb les generals, la fiscalització de les quals correspon al Tribunal de Comptes– assenyala que les formacions polítiques subjectes a fiscalització han presentat la documentació corresponent dins del termini establit de 30 dies, a excepció de Cs, que ho va fer amb uns dies de retard.

Respecte a alguns partits, s’han detectat despeses que no corresponen a les eleccions al parlament autonòmic i que no han sigut considerats com a subvencionables, “encara que com les despeses justificades han sigut superiors no afecta la proposta de subvenció, excepte en el cas del PSOE”.

Afig l’òrgan de control que les despeses de publicitat exterior i de publicitat en premsa periòdica i emissores de ràdio privades no han superat els límits establits.

D’altra banda, apunta que la Llei Orgànica 5/1985, del Règim Electoral General, estableix l’obligació d’informar a la Sindicatura de Comptes sobre la prestacions realitzades per part de les empreses que hagueren facturat despeses electorals superiors a 10.000 euros. No obstant açò, “un proveïdor del Partit Popular, un del PSOE, un de Ciutadans, dos de Compromís i dos d’Unides Podem-EU no han remès aquesta informació”, destaca.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,750FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Agricultura confirma dos casos covid-19 de temporers a València

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, confirma que durant la campanya citrícola s'han registrat ja dos casos positius de coronavirus que han afectat set persones a la província de València.

La Federació de Falles d’Especial presenta “Una Festa per a Tots”

Baix el lema 'Més solidària que mai', la proposta d'activitats contribuirà a reactivar l'activitat fallera.

La Diputació de València suma esforços amb Gandia per a restaurar la Col·legiata

La corporació provincial ha donat suport per unanimitat a la iniciativa del consistori gandià per a solucionar els problemes estructurals d'este Monument Històric Nacional.

Tres persones afectades per inhalació de fum en un incendi a Foios

Tres persones de 23, 32 i 59 anys van resultar afectades ahir per inhalació de fum en l'incendi d'un habitatge a Foios.

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià