sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PP demanarà la reprovació de Marzà en tots els ajuntaments

La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular en Les corts, Beatriz Gascó, ha anunciat que “el PP demanarà la reprovació del conseller Marzà a través de la presentació d’una moció en tots els municipis de la Comunitat Valenciana pel seu incompliment sistemàtic de la Constitució, la llei orgànica de la LOMCE, l’Estatut d’Autonomia, la llei d’ús del valencià i els requeriments permanents del Síndic de Greuges”. Així ho ha anunciat Gascó després de conèixer-se l’informe anual del Síndic de Greuges en el qual Educació ha passat a ser la conselleria amb més reclamacions ciutadanes.

Beatriz Gascó ha manifestat que “a Marzà sempre li ha sigut igual el criteri i els advertiments de la Sindicatura de Greuges. En diverses ocasions se li ha requerit des d’aquest òrgan estatutari per a, per exemple, modificar l’arranjament escolar i que no estiga supeditat a l’excedent de places públiques sinó a la demanda social, la supressió d’unitats concertades, la imposició de la llengua, la inclusió d’elements separatistes en l’ensenyament en les aules públiques, el nyap de xarxallibres o l’aplicació de la jornada contínua. Però a Marzà sempre li ha sigut igual fent oïdes sordes a les queixes interposades per centenars de famílies. Sembla que gens li impedirà imposar el seu model d’ensenyament únic a costa de passar per sobre del que siga i açò no pot continuar així. No ens deixa una altra opció que, després d’acudir als tribunals, recórrer també als municipis”.

La diputada popular ha recordat les paraules de Marzà escrites en el seu blog “sense desobediència no hi ha independència”. “Tota la seua estratègia política està basada en aquest principi d’actuació que, com estem veient, per a ell és bàsic”.

La portaveu popular ha manifestat que “és lamentable que Educació acapare més de 5.000 queixes en un sol any, el 37% del total, i des de l’administració autonòmica no es faça ni cas. Aquest Consell ha aconseguit la unanimitat de tota la comunitat educativa en la seua indignació per les formes d’Educació, botant-se les taules de negociació, impedint la participació de la comunitat educativa, i vulnerant sistemàticament els drets dels estudiants i dels seus pares i mares”.

La Portaveu Popular ha assenyalat que a “Marzà li és igual tot i solament sap tirar pilotes fora sense assumir les seues responsabilitats. El conseller se sent per sobre de la legalitat, dels òrgans estatutaris i dels drets de les famílies. Pensa que pot atropellar la llibertat de la gent i imposar per força el seu radicalisme en l’ensenyament valencià”.

Gascó ha manifestat que “el conseller Marzà es dedica sistemàticament a vulnerar drets amb l’objectiu d’adoctrinar a l’alumne per a imposar el seu full de ruta de l’independentisme català”.

Últimas noticias

Contenido relacionado