El GPP denúncia el desori generat per Montón en les urgències sanitàries de pobles de l’interior

"Els consultoris segueixen igual, sense més dotacions ni reforç de personal a qui carrega amb més responsabilitats"

“Hi ha un desori total en les urgències sanitàries dels pobles de l’interior per culpa de la ineptitud de la consellera Montón”. Així ho ha denunciat la portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts davant el caos que ha generat l’aplicació del Pla Remot en els professionals sanitaris que atenen els municipis de l’interior.

Yáñez ha assenyalat que “els 134 professionals que atenen 47 pobles de l’interior amb problemes d’accés estan atesos actualment per set PAC i els seus consultoris auxiliars corresponents”.

La portaveu popular ha manifestat que “el pla, com gairebé tot en la Sanitat del Botànic, és pura façana i ha estat dissenyat sense comptar amb els professionals que el van a dur a terme, oblidant la transparència i la participació. Baix una aparent millora o augment de serveis, en realitat s’amaguen retallades. La consellera Montón pretén que els professionals sanitaris actuals atenguen de forma similar a com ho fa el SAMU però sense tenir les condicions idònies. És a dir, més feina però sense comptar amb més recursos ni mitjans, carregant-los de més responsabilitat”.

María Remeio Yáñez ha indicat que “els consultoris segueixen igual, sense més dotacions previstes ni reforç de personal, i en cas d’urgència són els professionals els qui han d’anar recollir l’equipament des de l’ambulatori al PAC on es troba, és a dir a 20-30 minuts de recorregut mínim. I han de fer-ho en el seu propi vehicle particular sense tenir en compte el possible transport de mercaderies perilloses”.

“Hi ha moltes qüestions sense resoldre que posen en dubte l’eficàcia del pla de Montón i fins i tot podrien provocar irregularitats i incompliments normatius. És un nyap que, lluny de millorar el servei i escurçar els temps d’emergències sanitàries als pobles d’interior, enfada als professionals repercutint en el servei que es presta”, ha conclòs.

Publicitat