08:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El PP denúncia que la Conselleria no convoque ajudes de 2016 a la ramaderia

El portaveu d’Agricultura del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, José Ramón Calpe, ha denunciat el menyspreu de la Generalitat al sector ramader en deixar sense convocar les ajudes pressupostàries de suport a la producció ramadera del 2016. “No fan absolutament gens i deixen que les línies arreplegades en els pressupostos muiren, no sabem si per indolència o per menyspreu al sector ramader”.

José Ramón Calpe ha manifestat que “no es van convocar les ajudes per a inversions en infraestructures pressupostades al mig milió d’euros, ni les línies per a indemnitzacions de sacrificis obligatoris, ni les que anaven subvencionades pel Ministeri, ni tampoc els programes de qualitat sanitària, producció i millora de la renda per 400.000 euros”.

El portaveu popular ha indicat que “el més greu és que la famosa partida nominativa per a Carns de Morella, que va ser transformada en ajudes genèriques per al desenvolupament d’escorxadors ecològics per mig milió d’euros, no s’ha convocat. Pel que sembla, en no destinar-se ja a una empresa determinada, els ha deixat d’interessar. Ja s’han oblidat de tot el que deien sobre la reconversió a la ramaderia ecològica. En el seu moment tant la consellera Cebrián com el secretari autonòmic van afirmar que s’estava realitzant un projecte pilot per a convertir l’escorxador en ecològic i aquest últim va arribar a dir que no s’anava a abandonar el tema. Avui sabem que no existeix projecte pilote cap i que ni tan sols han eixit les ajudes”.

“El sector ramader -ha continuat- necessita un rescat econòmic en la major part de les seues produccions. Aquestes línies no anaven a resoldre molt, però bona ajuda seria que la conselleria siga més diligent en les seues convocatòries i pose a la disposició del sector les ajudes pressupostàries i els recursos que estan previstos i aprovats pels Corts. És una llàstima que tenint els diners i sent responsabilitat de la Generalitat no s’executen aqueixes línies”.

Finalment, Calpe ha acusat la consellera Cebrián “d’omplir-se la boca sobre la importància del sector, però no treballar i deixar les ajudes en l’aire condemnant al sector ramader al total abandó”.

Últimas noticias

Contenido relacionado