El PP denuncia que “els nyaps que estem veient en la Vall d’Uixó estan passant en tota la Comunitat Valenciana”

El portaveu de Sanitat del PPCV en Les Corts, Valencianes, José Juan Zaplana, ha assegurat que “el Consell ha fet deixadesa de funcions perquè no va invertir en la reparació del centre de salut 2 i ara cal fer una despesa innecessària per a adaptar el que haguera de ser ja un centre d'especialitats en el carrer Octavi Ten”.

550
Obres Públiques adjudica la construcció del primer tram que travessarà els termes de Montcada, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Carpesa, Bonrepòs i Mirambell, Cases de Bàrcena i Meliana.

El portaveu de Sanitat del Partit Popular en Les Corts Valencianes, José Juan Zaplana, ha denunciat “el caos en la gestió sanitària per part del govern de Ximo Puig i Monica Oltra”. En aquest sentit, el diputat autonòmic ha assenyalat que “el baròmetre que dóna a conéixer el president de la Generalitat Valenciana situa a la sanitat com el segon problema dels valencians i açò no és per inèrcia o per circumstàncies, és pel caos en la gestió per part de la consellera Carmen Montón, amb el vistiplau de Mónica Oltra i Ximo Puig, perquè els nyaps que estem veient en la Vall d’Uixó estan passant en tota la Comunitat Valenciana”.

J.J. Zaplana ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a la Vall d’Uixó, on s’ha desplaçat per a conéixer de primera mà la situació en la qual es troben els dos centres de salut de la ciutat. “Sorprén que en 2017 hi hagueren més de 300.000 euros per a executar la reparació del centre de salut de Carbonaire, i que no s’executara per deixadesa de funcions del Consell, cal tancar el centre de salut amb el minvament de la qualitat assistencial que pateixen els veïns”.

Per al diputat autonòmic, el tancament del centre de salut 2 suposa “fer una despesa innecessària per a adequar l’edifici de l’antic INSS on devia estar construït ja el centre d’especialitats”. En aquest sentit, ha assenyalat que “cal fer una despesa extra per a habilitar oficines on estava previst fer un centre d’especialitats i que ara ocuparà aquest espai, un centre d’atenció primària. Açò significa que la Vall d’Uixó no tindrà centre d’especialitats fins que no es reòbriga el centre de salut 2”.

El diputat, que ha visitat també el centre de salut 2, ha assenyalat que “no he vist gent treballant allí pel que molt ens temem que aniran al centre de salut 1 durant molt temps per la deixadesa de funcions del govern valencià amb la complicitat de l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, que no exigirà a Puig i Montón que ho arreglen al més prompte possible”.

Així, ha assegurat que “estem davant un nyap perquè el govern valencià no fa res per a millorar la qualitat assistencial i els serveis sanitaris”.

Per açò, el diputat autonòmic ha denunciat “les llargues llistes d’espera que existeixen en l’Hospital de la Plana, en l’Hospital General de Castelló o el desmantellament de l’Hospital Provincial de Castelló”, que “el súmmum de la ideologia i el sectarisme on hi ha un important minvament de serveis, llistes d’espera i retards en proves diagnòstiques”. Per a José Juan Zaplana, “en sanitat la ideologia hauria de quedar al marge”.

Per la seua banda, el regidor del Partit Popular, Óscar Clavell, ha lamentat que “el Consell tenint pressupostat la reforma del centre de salut del Carbonaire no ha invertit ni un euro i la conseqüència, és que ara han de venir a l’antic INSS que mig més després encara està reformant-se”. Per a l’edil, “de construir-se el centre d’especialitats, mentre el centre de salut 2 no estiga en marxa, no hi haurà res”.