L’exdiputada autonòmica del PP, Elvira Suanzes, imputada en el cas Erial

L'exdiputada del PP en Les Corts Valencianes Elvira Suanzes figura com investigada en el cas Erial pels suposats delictes de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, segons consta en el sumari del cas.

L’exdiputada del PP en Les Corts Valencianes Elvira Suanzes figura com investigada en el cas Erial pels suposats delictes de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, segons consta en el sumari del cas.

“Existeixen indicis de la seua presumpta participació” en el blanqueig de fons il·lícits obtinguts pel expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana i uns altres en ocasió de les adjudicacions del servei d’ITV de la Comunitat Valenciana, segons fan constar els investigadors en diversos informes.

Els investigadors han observat indicis de la seua presumpta participació amb les operatives econòmiques i societàries vinculades a una de les mercantils i amb productes bancaris radicats a l’estranger.

Així mateix, la situen com a intermediària en operacions concretes que, a judici policial, haurien permés que Eduardo Zaplana “comptara amb informació i capacitat de decisió sobre determinades operacions” mantenint oculta la seua identitat.

Pel que sembla, Elvira Suánzes va actuar de mitjançara en la gestió de productes financers radicats a Andorra que “estarien vinculats als investigats i especialment a Eduardo Zaplana” a través de dos dels seus supòsits testaferros, Joaquín Barceló i Saturnino Suanzes, advocat i germà de l’exdiputada.

En les perquisicions policials es van produir registres en el seu domicili del carrer Aribau de Barcelona i en un traster de la seua propietat situat a Prat de Llobregat. Al seu domicili personal, segons la Guàrdia Civil, van ser traslladats diversos estris personals que Eduardo Zaplana tenia en un pis de la seua propietat al carrer Núñez de Balboa de Madrid.

El xofer de Zaplana, en una declaració davant la Guàrdia Civil, també va confirmar que l’exministre solia visitar el citat domicili de Suanzes a Barcelona, encara que no sap amb quina finalitat.CatalanSpanish