PP exigeix a Puig complir les resolucions judicials contra política educativa

Des de finals de 2016 el Tribunal Superior de Justícia valencià ha publicat 42 sentències contra les polítiques educatives del govern del Botànic, segons la diputada popular.

Des de finals de 2016 el Tribunal Superior de Justícia valencià ha publicat 42 sentències contra les polítiques educatives del govern del Botànic, segons la diputada popular.

La portaveu d’Educació del grup popular en Les CortsBeatriz Gascó, ha exigit al president de la Generalitat, Ximo Puig, que complisca “les més de 40 sentències judicials en contra de la seua política educativa”.

Gascó ha assenyalat que els eixos de la política educativa del Botànic són la llengua, els usos administratius del valencià, reduir la concertada i la baixada de ràtios, qüestions en les quals els tribunals “han tombat” tota la seua normativa “demostrant que Marzà és un potiner incapaç de traure cap iniciativa avance atenint-se a la legalitat vigent”.

“El nyap, mala gestió i caos és la norma habitual de funcionament en Educació, segons la portaveu popular, que ha indicat: “No es pot continuar governant al marge de la llei per a imposar unes mesures sectàries que després són tombades pels tribunals”.

“La Justícia ha dit que el model que està imposant amb corró el Botànic és il·legal, tant en la imposició de la llengua com en la persecució a l’ensenyament concertat, és a dir, en tot el referent a la llibertat per a imposar el model d’ensenyament únic que tant anhela l’esquerra”, ha comentat.

Ha especificat que per les retallades a les aules concertades ha rebut una trentena de sentències en contra, cinc sentències pel model lingüístic, una per la reducció de la ràtio, una altra per l’exclusió d’alumnes d’universitats privades en les pràctiques sanitàries, i una altra sentència per no facilitar les factures de les despeses en les universitats públiques. A més tenen pendents altres sentències per la gratuïtat en els dos anys en escoles infantils públiques o el decret de l’assignatura de religió”, afig.

En alguns casos el Consell “no fa cas de les sentències i en uns altres s’ha dedicat a recórrer per a guanyar temps malgrat costar diners als valencians”, ha conclòs.

Publicitat