El PP ha posat en coneixement de la Fiscalia un presumpte delicte de corrupció urbanística de Xavi del Senyor

El portaveu popular adjunt, Juanjo Pérez Macián, ha explicat que “Del Senyor va ocultar, durant més d'un any, dades importants en la seua Declaració d'Activitats, que com a regidor està obligat a fer pública i en ser-li enlletgit pel Grup Municipal Popular, no va tenir més remei que actualitzar-la”.

668

El Grup Municipal Popular ha fet públic en el ple extraordinari, sol·licitat per la resta dels partits per a parlar de corrupció, que ha posat en coneixement de la Fiscalia un presumpte delicte de corrupció urbanística de Xavi del Senyor, portaveu de Castelló en Moviment, Podemos i soci del govern bipartit (PSOE i Compromís).

El portaveu popular adjunt, Juanjo Pérez Macián, ha explicat que “Del Senyor va ocultar, durant més d’un any, dades importants en la seua Declaració d’Activitats, que com a regidor està obligat a fer pública i en ser-li enlletgit pel Grup Municipal Popular, no va tenir més remei que actualitzar-la”. Açò ha permés saber que “va adquirir una propietat en la Marjaleria el novembre de 2016, explicant, presumptament, amb informació privilegiada”.

Macián: “Crida l’atenció, que aquesta compra, la realitzara mentre participava en l’elaboració del document inicial del Pla General, al costat de PSOE i Compromís. Podria ser que el seu suport a la planificació urbanística estiguera presumptament condicionat a requalificacions entorn del seu nou habitatge, ja que es troba enmig de dues zones rurals protegides agrícoles”.

“Amb el nou Pla General hauria quedat blindat l’entorn del seu immoble per a garantir-se el paradís marjaler que cercava. I tot pot indicar que ho ha fet amb una informació privilegiada, després de participar en unes negociacions que, potser legalment no estan permeses als qui gaudeixen del rang d’autoritat municipal i que a més presumeix públicament de fer mesos que s’està negociant amb el govern”.

“Si a aquesta circumstància s’afig que el govern municipal manca de la majoria suficient per a tirar avant la planificació i necessita els vots del grup municipal en el si del qual un dels membres adquireix aqueix immoble, ens fa sospitar que pot haver-hi un fet constitutiu d’algun delicte. Podríem estar davant un cas de corrupció, serà delicte o no, però com a mínim és sospitós”.

“Si Del Senyor ha incorregut en algun tipus de delicte, ho determinarà la Fiscalia. Nosaltres no ens erigim en jutges, simplement posem en coneixement de la justícia alguna cosa que no sembla que siga molt net”, conclou Macián.

Compromís, presumpta malversació de diners públics

Els populars també han denunciat, en el ple, l’ús indegut de l’Ajuntament que, presumptament, la formació de la vicealcaldessa, Ali Brancal (Compromís), va fer en 2014 en utilitzar, presumptament, diners del consistori, és a dir, de tots els castellonencs, per a pagar l’enviament postal de sobres amb paperetes de la seua llista electoral a les europees. ”Una llista on Compromís va ser a les europees amb la CiU del 3%, el del finançament il·legal i del frau fiscal”.

Macián: “Si açò és corrupció, malversació de cabals públics o delicte electoral ho dictaminarà un jutge, però de moment Compromís, igual que Castelló en Moviment, li deu una explicació a aquesta ciutat”, ha apuntat.

El Grup Municipal Popular ha votat a favor de la proposta plenària que insta a la creació d’una Oficina Antifrau.