El PP interrogarà a Ábalos en el Senat sobre el finançament del PSPV

En l'escrit mitjançant el qual reclama la compareixença dels socialistes Narbona, Corredor i Ábalos -i també de Villegas- al·ludeix a les "recents informacions aparegudes i l'alarma social generada"

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, serà interrogat pel PP el pròxim 27 de juny en la Comissió de Recerca del Finançament dels Partits Polítics del Senat sobre el cas del presumpte finançament irregular del PSPV-PSOE entre 2007 i 2011, formació de la qual ha estat dirigent.

La Comissió, controlada en exclusiva pel grup popular, ha decidit hui en la reunió de la seua Taula i Portaveus, celebrada a porta tancada, convocar a Ábalos en una jornada en la qual també rebrà al secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, per aclarir aspectes relacionats amb els comptes del seu partit.

A més, el dimarts 26 de juny tindrà lloc la compareixença de la presidenta del PSOE i exministra de Medi ambient, Cristina Narbona, a la qual el PP ha citat al costat de l’exministra d’Habitatge Beatriz Corredor perquè ambdos informen sobre els contractes milionaris que els seus departaments van signar amb empreses implicades en el suposat finançament il·legal dels socialistes valencians.

Al costat d’aquestes quatre convocatòries previstes per a l’última setmana de juny, el PP ha acordat amb la seua majoria absoluta en la Taula i Portaveus incloure en la llista de propers compareixents a l’extresorer del PNB Xabier Sagredo, en aquest cas arran del procediment sancionador que el Tribunal de Comptes acaba d’obrir contra aquest partit per possibles irregularitats en les seues finances.

No obstant això, la compareixença de Sagredo no se celebrarà ja fins al cap de setembre, han explicat fonts del grup popular, que vol culminar el seu any de treball en solitari en aquesta comissió amb una volta de rosca en les seues indagacions sobre el finançament del PSPV, sotmesa a recerca judicial en quatre jutjats.

Així, en l’escrit mitjançant el qual reclama la compareixença dels socialistes Narbona, Corredor i Ábalos -i també de Villegas– al·ludeix a les “recents informacions aparegudes i l’alarma social generada” entorn dels casos objecte d’interés per part de la comissió parlamentària de recerca.

L’exministra Narbona és presidenta del PSOE i el titular de Foment ocupa també el càrrec de secretari d’Organització del PSOE; el document que sol·licita la seua compareixença al·ludeix a més a la seua condició d’exsecretari general del PSPV-PSOE, un càrrec que va ocupar entre 2012 i 2017.

Quant a la compareixença de José Manuel Villegas, té també relació amb la decisió del Tribunal de Comptes de sancionar a aquest partit -al costat del PNB, IU, i altres formacions- per anomalies en els seus comptes, i respon a l’interés del PP per aclarir aspectes que ja ha investigat en la mateixa comissió.

De fet, el grup popular va recaptar testimoniatge en dos ocasions a l’extresorer de la formació taronja, Carlos Quadrat, i té dubtes sobre algunes de les seues explicacions respecte a la manera de gestionar les subvencions als grups parlamentaris i municipals de Cs.

També vol contrastar amb Villegas què hi ha de cert en les informacions que apunten a suposades donacions al partit a canvi d’aconseguir llocs destacats en les seues llistes i també a presumptes pagaments a persones perquè s’afiliaren a la formació.

Com ha ocorregut en totes les sessions que ha celebrat la comissió de recerca, serà el portaveu del PP Luis Aznar l’encarregat d’interrogar al ministre Ábalos, a Narbona i Corredor i també a Villegas.

Els portaveus dels altres grups van renunciar des d’un principi a participar en la comissió, i ni tan sols acudeixen a les seues reunions, excepte alguna excepció puntual, per entendre que el grup popular ha organitzat aquest òrgan parlamentari només per contrarestar la comissió que al Congrés indaga el finançament il·legal del PP. EFE

Publicitat