El PP sol·licita una Comissió en la Diputació davant “les deficiències” en la gestió de l’incendi de Llutxent denunciades pels professionals

Els Populars sol·liciten una comissió amb la presència de bombers i brigadistes per a esclarir les deficiències denunciades i valorar propostes de millora i inversió.

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha sol·licitat la convocatòria d’una comissió amb la presència de bombers i brigadistes, per a esclarir les deficiències denunciades pels representants sindicals dels efectius que van participar en les labors d’extinció de l’incendi iniciat a Llutxent i valorar propostes de millora i inversió en esta matèria.

Els professionals van denunciar que no es van mobilitzar unitats de bombers del Consorci fins al dimarts al matí amb solament dues persones per vehicle, quan l’endemà ja van ser quatre i cabien fins a sis i no es va acceptar l’oferiment d’altres unitats de bombers per a extingir com més prompte millor l’incendi, com el que es va fer des de l’estació de bombers de la Pobla de Farnals.

Contelles ha subratllat que “la nostra preocupació són els municipis i la ciutadania afectada. Creiem que és imprescindible analitzar el que ha ocorregut, com s’ha gestionat des de la Diputació i proposar mesures correctores per a previndre que la descoordinació amb les altres administracions implicades o la falta de recursos humans i materials no es tornen a produir”.

“El problema dels incendis és prou greu, per a una vegada extingit, demanar responsabilitats davant la falta de recursos humans i tècnics que denuncien clarament els sindicats, no solament el Partit Popular. Resulta decebedora el victimisme adoptat per Toni Gaspar, més preocupat a desqualificar a l’oposició que a proposar mesures concretes per a previndre noves incidències i recuperar les zones devastades” ha lamentat Contelles.

Els populars han recordat que, en paraules dels tècnics, estes decisions van incidir en el retard de l’extinció d’este incendi, “són decisions molt preocupants, segons el parer de la portaveu del grup popular de la Diputació de València, i exigim al Diputat Josep Bort una explicació davant estes acusacions i per tant que s’assumisquen les responsabilitats polítiques corresponents”.

CatalanSpanish