6:24 pm - Wednesday, 5 August 2020

El PP de Paterna qüestiona que es cree un observatori de benestar animal sense l’opinió de les protectores

- Publicidad -Reciplasa

El Partit Popular ha presentat més de 30 al·legacions al projecte d'ordenança municipal del benestar dels animals de companyia que en estos moments es troba en exposició pública

SaguntaEscena
Castello
Benicassim
Borriana
- Publicidad -GVAEconomia

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Partit Popular de Paterna ha presentat més de 30 al·legacions al projecte d’ordenança municipal del benestar dels animals de companyia que en estos moments es troba en exposició pública prèvia a ser debatut en sessió plenària.

Després d’estudiar a fons el projecte d’ordenança, el PP veu “inadmissible” que es cree un observatori per al seguiment del benestar animal sense comptar amb la participació de les associacions i protectores d’animals. Això implica deixar de costat una amplíssima experiència, afecte i sensibilitat que professen tant els treballadors d’estes associacions com els nombrosos voluntaris.

De fet, en la mateixa redacció del text, no queda clar si es pretén crear un Consell Assessor i Consultiu o un Observatori per al seguiment del Benestar Animal, tots dos o cap.

Segons la portaveu popular, María Villajos, “si atenem la Llei 12/2009 de protecció dels animals de companyia, és necessari d’integrar en este observatori o consell assessor, segons es vulga interpretar, com a mínim 2 representants de les associacions de protecció i defensa dels animals, donant així veu i vot a la societat civil més qualificada en esta matèria”.

Cal destacar també entre les al·legacions presentades que en l’esborrany no s’especifica amb claredat amb quina regularitat s’ha de desinfectar els espais d’ús dels animals. Per al Grup Municipal Popular és imprescindible mesurar la neteja i desinfecció. No ha de deixar-se obert, gràcies al criteri de cadascun.

En definitiva, “es tracta d’un projecte d’ordenança mal fet, de còpia i pega, i per a més inri, són nombroses les ocasions en què es refereixen a ell com una Llei, alguna cosa que indueix a engany perquè es tracta d’una ordenança local” comenten. Per als populars, “fa l’efecte d’haver-la redactat amb presses i sense gens d’interés en un assumpte tan sensible com és el benestar dels animals”.

“Per a posar en marxa una ordenança l’equip de govern socialista ha de tenir en compte a les associacions i a la protectora, en definitiva, a la participació ciutadana. El diàleg i el consens amb les associacions són fonamentals per a prendre decisions tan importants”, afegeixen.

Finalment, els populars remarquen que esta ordenança, una vegada modificada i aprovada, deuria s’anar seguida d’una campanya de comunicació cap a tots els veïns de Paterna, perquè en cas contrari podria trobar-se davant situacions que la incompleix sense ser coneixedors d’això.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Detingut un jove a San Antonio de Benagéber per intentar matar son pare

Primer el jove suposadament va atropellar amb un vehicle al seu progenitor i amb posterioritat li va atacar amb una arma blanca.

El colectiu jove de Compromís per Vila-real insisteix que retiren les condecoracions al rei emèrit

Fa dos mesos, Compromís per Vila-real sol·licitava que Govern i Fiscalia prengueren cartes en l'assumpte i investigaren i auditaren les presumptes actuacions fraudulentes del monarca.

Confirmen el processament de Trenzano per falsedat documental: “No es van complir els controls”

Trenzano haurà de respondre per les ajudes atorgades a les dos empreses vinculades al germà del president de la Generalitat.

Dermatologia del General d’Alacant ja ha diagnosticat este any 25 casos de melanoma

Per a la millora del diagnòstic d'esta mena de càncer, l'Hospital d'Alacant va incorporar un microscopi confocal làser in vivo, eina d'última generació per a la detecció precoç del melanoma maligne.

El TSJCV confirma la condemna al home que va abusar d’una xiqueta de 12 anys

Els magistrats han desestimat així el recurs d'apel·lació interposat pel penat contra la sentència de 9 anys i 9 mesos.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià