6.3 C
Valencia

El PP de Paterna qüestiona que es cree un observatori de benestar animal sense l’opinió de les protectores

El Partit Popular ha presentat més de 30 al·legacions al projecte d'ordenança municipal del benestar dels animals de companyia que en estos moments es troba en exposició pública

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Partit Popular de Paterna ha presentat més de 30 al·legacions al projecte d’ordenança municipal del benestar dels animals de companyia que en estos moments es troba en exposició pública prèvia a ser debatut en sessió plenària.

Després d’estudiar a fons el projecte d’ordenança, el PP veu “inadmissible” que es cree un observatori per al seguiment del benestar animal sense comptar amb la participació de les associacions i protectores d’animals. Això implica deixar de costat una amplíssima experiència, afecte i sensibilitat que professen tant els treballadors d’estes associacions com els nombrosos voluntaris.

De fet, en la mateixa redacció del text, no queda clar si es pretén crear un Consell Assessor i Consultiu o un Observatori per al seguiment del Benestar Animal, tots dos o cap.

Segons la portaveu popular, María Villajos, “si atenem la Llei 12/2009 de protecció dels animals de companyia, és necessari d’integrar en este observatori o consell assessor, segons es vulga interpretar, com a mínim 2 representants de les associacions de protecció i defensa dels animals, donant així veu i vot a la societat civil més qualificada en esta matèria”.

- Publicitat -

Cal destacar també entre les al·legacions presentades que en l’esborrany no s’especifica amb claredat amb quina regularitat s’ha de desinfectar els espais d’ús dels animals. Per al Grup Municipal Popular és imprescindible mesurar la neteja i desinfecció. No ha de deixar-se obert, gràcies al criteri de cadascun.

En definitiva, “es tracta d’un projecte d’ordenança mal fet, de còpia i pega, i per a més inri, són nombroses les ocasions en què es refereixen a ell com una Llei, alguna cosa que indueix a engany perquè es tracta d’una ordenança local” comenten. Per als populars, “fa l’efecte d’haver-la redactat amb presses i sense gens d’interés en un assumpte tan sensible com és el benestar dels animals”.

- Publicitat -

“Per a posar en marxa una ordenança l’equip de govern socialista ha de tenir en compte a les associacions i a la protectora, en definitiva, a la participació ciutadana. El diàleg i el consens amb les associacions són fonamentals per a prendre decisions tan importants”, afegeixen.

Finalment, els populars remarquen que esta ordenança, una vegada modificada i aprovada, deuria s’anar seguida d’una campanya de comunicació cap a tots els veïns de Paterna, perquè en cas contrari podria trobar-se davant situacions que la incompleix sense ser coneixedors d’això.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,567FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià