jueves, 18 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

PP i Podem assetgen Oltra amb el cas dels centres de menors

Mínguez, que ha interpel·lat a la vicepresidenta del Consell i consellera de Política Inclusives, Mónica Oltra, en el ple de Les Corts Valencianes sobre esta qüestió, ha qualificat d’insuficients els recursos destinats, li ha instat a informar quantes inspeccions s’han realitzat als centres, tan públics com a privats, i ha lamentat a més la deficient gestió.

La diputada ha alertat de les variacions de preu que implica cada plaça en funció de la modalitat de gestió del centre, especialment entre centres públics i privats, i li ha preguntat a la vicepresidenta a què obeeixen. Quant a la renovació dels concerts, li ha interpel·lat respecte a si per a escometre la seua renovació se’ls avalua i inspecciona.

Igualment, li ha instat a respondre sobre el nombre d’inspeccions que s’han realitzat per part del Consell als centres públics i privats i ha recordat que segons el procediment de la Direcció general del Menor, els Serveis Territorials són els que han d’inspeccionar als centres amb una periodicitat mínima semestral i adonar als Serveis Centrals mitjançant un informe.

Per la seua part, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en Els Corts, Mª José Català, ha afirmat que a la vicepresidenta Oltra “se li ha anat de les mans la crisi dels centres de menors per la seua falta de gestió”.

La portaveu popular va interpel·lar en la sessió plenària de les Corts a la vicepresidenta Oltra sobre la gestió dels centres de menors i li ha indicat que “el seu repartiment de responsabilitats per onsevulla ja no convenç a ningú” i ha narrat tot un seguit d’irregularitats com la de no traslladar els interns de Monteolivete malgrat que Fiscalia així ho ha demanat, l’existència d’un presumpte pederasta, el deute als centres als quals no se’ls paga des de fa mesos, el trasllat de menors a un antic hotel rural que desconeixem si té llicència, si està tancat l’expedient d’ocupació, ofereix dades de menors, geolocalitza els centres de menors, agressions a un menor que estava en el centre de menors… Açò se li ha anat totalment de les mans, senyora Oltra. No ha fet gens per traure als menors d’un entorn com el de Monteolivete”, ha assenyalat Catalá.

María José Catalá ha assenyalat que “el pitjor és que no està gens preocupada per este assumpte. Per res. Segueix anant per ací passejant-se pels platons fent política nacional amb tot el que té damunt… Cal escoltar més, senyora Oltra i gestionar perquè vosté no gestiona, està tot el dia de bitlles. Li paguem per fer gestió, no per fer bitlles”.

Últimas noticias

Contenido relacionado