El PP proposa retardar l’expulsió de dones immigrants que donen al seu fill en adopció

L'equip de Pablo Casado proposa esta iniciativa per a lluitar contra “l'hivern demogràfic” que segons el líder del PP es viu al país

El Partit Popular ha inclòs en la seua Llei de Suport a la Maternitat, que posarà en marxa si aconsegueix el Govern després de les eleccions generals, una proposta perquè es retarden els tràmits d’expulsió de les dones immigrants en el cas que donen als seus fills en adopció. L’equip de Pablo Casado planteja que estes dones no siguen deportades del país durant el període de gestació, però una vegada completada el lliurament del xiquet, estes podran ser repatriades al seu país d’origen.

La proposta es refereix al fet que en el cas que una dona irregular vulga donar el seu fill en adopció quedaria blindada, però no seria un blindatge per a tota la vida”. Així ha explicat la direcció del PP a Newtral els secrets d’esta iniciativa, la qual ha sigut plantejada “per a lluitar contra l’hivern demogràfic” que segons el líder del PP es viu a Espanya. Una vegada comuniquen que volen donar al seu fill en adopció, segons esta llei, “tindran la mateixa protecció que una espanyola que vulga donar al xiquet, així com les mateixes garanties, drets i ajudes”. Encara que serà, en tot cas, una protecció temporal.

Pablo Casado ha manifestat en diverses ocasions la seua voluntat per tornar a la llei de l’avortament de 1985, en lloc de romandre en la vigent, que va ser aprovada en 2010. Les seues declaracions sobre este assumpte i el fet que haja vinculat les interrupcions voluntàries de l’embaràs amb la sostenibilitat de les pensions, han deslligat fortes crítiques, també dins del seu propi partit, entre els qui consideren que es tracta de “un debat superat”. La cúpula del PP entén que un alt percentatge d’avortaments es produeix per motius econòmics i entre “dones immigrants sense mitjans”. Per això, Casado ha vinculat immigració irregular, avortaments, adopcions i mitjans econòmics en una mateixa proposta.

Diumenge passat, Casado va presentar la seua Llei de Suport a la Maternitat durant un acte a Cartagena en el qual no va esmentar en el seu discurs esta iniciativa dirigida a les dones immigrants en situació irregular. Casado va defensar una política que aposte per “la cultura de la vida“, i va explicar que la seua llei consisteix en “un pla ambiciós, multidisciplinari i en positiu que aposta per la natalitat i per donar suport a les mares que vulguen ser-ho“.

Publicitat