El PP reclama a Gaspar que no elimine bases de brigades forestals i acabe amb les retallades en les ajudes per incendis

Contelles defensa el manteniment de l'actual estructura de bases per a brigades forestals i fins i tot ampliar-la en enclavaments estratègics

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha reclamat al president de la corporació provincial, Toni Gaspar, “que reconsidere la decisió d’eliminar bases de les brigades forestals de Divalterra i, de la mateixa manera, acabe amb les retallades que s’han anat produint en els últims mesos en les partides destinades a reparar els danys per incendis”.

Mari Carmen Contelles ha assenyalat que este tipus de decisions “incideixen negativament en les polítiques de prevenció i extinció d’incendis” i ha subratllat que el desastre ocasionat pel foc en els termes municipals de Gandia, Llutxent, Pinet, Ador, Barx i Quatretonda “confirma la posició defensada pel PP de mantindre l’actual estructura de bases de Divalterra i fins i tot ampliar-la en enclavaments estratègics per a evitar en la mesura del possible que es tornen a produir este tipus de situacions”.

En este sentit, ha criticat també que el govern provincial haja reduït en 1,6 milions d’euros la consignació destinada a municipis per a reparació de danys per incendis mitjançant modificacions del pressupost aprovat per a 2018. “Estos diners ha desaparegut per a poder pagar subvencions a empreses privades, plans teledirigits per la Generalitat o despeses en publicitat”.

Oposició a l’eliminació de bases de brigades forestals

Contelles, que ha agraït “l’immens treball i esforç dels brigadistes durant estos dies en l’incendi de Llutxent, però també a Millars, Andilla o Énova, així com sempre que s’ha requerit”, ha recordat que el grup popular ja va mostrar la seua oposició a la nova distribució de les bases de les brigades forestals de Divalterra que pretén implantar l’equip de govern. De la mateixa manera ha destacat la labor desenvolupada pels efectius del Consorci Provincial de Bombers així com de tots els cossos que han treballat en les labors d’extinció de l’incendi de Llutxent.

La portaveu popular ha denunciat que esta proposta “s’ha fet d’esquena als ajuntaments i sense haver sigut sotmés a l’aprovació del consell d’administració de l’empresa pública, i a més no s’ha tingut en compte l’opinió ni les necessitats dels municipis en la planificació de les brigades forestals”.

“L’estudi no va tindre en compte la ubicació estratègica d’algunes d’estes brigades, per exemple les de Sellent i Estubeny, que per la seua posició i la seua ràpida connexió amb infraestructures de comunicació com l’A7 són de les més àgils i ràpides a actuar i de les quals més conats d’incendi han detectat i sufocat en els últims anys”. Precisament estes són dues de les brigades que la proposta elimina, al costat de les de Torre Baixa i Gàtova, que són dues zones amb el risc de despoblació.

CatalanSpanish