El PP recolza a les entitats taurines “davant el boicot de la Generalitat als actes taurins”

Els populars estaran al costat dels col·lectius taurins davant l'anunci de mobilitzacions si PSOE i Compromís mantenen demà el segon mèdic per als actes taurins.

El Partit Popular de la província de Castelló ha anunciat avui el seu total respatler a les entitats taurines “davant el boicot que la Generalitat Valenciana ha imposat als actes taurins”. Demà dimecres el ple de les Corts debatrà la imposició d’un segon metge i un veterinari en els actes taurins, la qual cosa ha motivat la negativa contundent de les entitats organitzadores dels actes taurins, de la societat de Castelló i del Partit Popular.

Tal com ha explicat avui la sotssecretària del PP a Castelló, Marta Barrachina, “demà Puig i Oltra tenen dues opcions: o estar al costat de la societat o tornar a demostrar que el seu únic objectiu és anar en contra de les tradicions de la Comunitat”. El PP ha exigit que es derogue aquesta exigència que suposa un sobrecost per a la celebració d’actes i, sobretot, impedeix que s’organitzen moltes celebracions amb ‘bou al carrer’.

Per a la responsable del PP, “és evident que PSOE i Compromís estan en contra de la tradició taurina, però la província de Castelló vol que es mantinguen aquestes tradicions i per açò des del PP recolzarem la celebració d’actes taurins i totes les manifestacions que se celebren per a exigir la llibertat”.

Barachina recorda que ara, davant la forta contestació dels ciutadans, PSOE i Compromís volen amagar el problema i aprovar una moratòria que “només seria ajornar dos anys el problema, quan des del PP exigim que es derogue directament aquesta normativa”.

CatalanSpanish