23.1 C
Valencia

El PPCV portarà a Antifrau el contracte de material sanitari del Consell per possibles irregularitats

Eva Ortiz alerta d'un possible delicte de falsedat documental en un contracte que es va signar el 17 de març basant-se en decisions que el Consell no va aprovar fins 11 dies després.

- Publicitat -AVL

La secretària general del PPCV i portaveu adjunta en les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat hui que el seu partit denunciarà davant a Agència Antifrau i els jutjats les possibles irregularitats en un dels contractes del Consell per a l’adquisició de material sanitari per a fer front al COVID-19.

“Les compres i adjudicacions a empreses no estan del tot clares en contractes com els hospitals de campanya, però hui ens alcem amb les sospites d’un possible delicte de falsedat documental en el contracte pel qual es van pagar 31,5 milions d’euros a un empresari xinés pels primers vols que van arribar a València. I és necessari un aclariment immediat”, ha assenyalat Eva Ortiz.

Així, i segons les informacions conegudes, aqueix acord va ser subscrit pel sotssecretari de la Conselleria de Sanitat, David Fernández, el 17 de març. “El problema és que en el document fa referència a qüestions legals i fonaments de dret que no es van adoptar fins 11 dies després i per tant en aqueix moment eren inexistents”, ha manifestat.

Per a Eva Ortiz, “cal no confondre la urgència lògica per tindre material en una situació d’emergència com la del COVID-19 amb fer les coses mal i basar-se en acords del Govern valencià que no existien quan es va rubricar el contracte”. Així, ha assenyalat que la seua formació portarà el document davant Antifrau i els jutjats i ha instat tant a la consellera Barceló com al President Puig “a donar una explicació raonable, urgent i convincent de quina ha passat ací”.

“Fins ara hem sabut de contractes d’envasos d’hidrogel que es facturaven com a màscares, d’hospitals de campanya per 1.100 llits de les quals després només hi ha hagut 884, factures de tres vols iguals que després diuen que és un error, signatures de la comissionada de compres quan encara no ho era. Hi ha molt a explicar. La credibilitat del Consell està més en joc que mai”, ha conclòs.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,716FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló renova la seua imatge corporativa

La comissió permanent aprova les línies que perfilaran la nova política comunicativa de la institució per a reforçar el seu perfil com a centre de referència científic i biomèdic i millorar la divulgació social

Borriana viurà la vigília de la Mare de Déu de la Mercè d’una manera diferent

La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

La Universitat Jaume I celebra l’acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

El catedràtic de Filologia Catalana, Vicent Manuel Salvador, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural

Alfafar aprovarà per ple el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

L'aprovació del Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) respon al compromís adquirit en adherir-se el consistori al Pacte d'Alcaldes.

Paterna aconsegueix un acord històric de fusió entre cinc clubs de futbol locals

La fusió es materialitzarà al llarg d'esta temporada per a ser efectiva en la de 2021-2022
- Advertisement -

: Valencià