El PPCV demana la dimissió de Nomdedéu per assistir a un acte d’ANC sobre els presos

Ha instat al president de la Generalitat, Ximo Puig, a explicar si hi ha "pactes ocults amb els independentistes"

El PPCV ha demanat la dimissió del secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, per assistir a un acte de l’ANC per demanar “la llibertat dels presos polítics”, i ha instat al president de la Generalitat, Ximo Puig, a explicar si hi ha “pactes ocults amb els independentistes”.

La sotssecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, ha qualificat de “molt greu” que Puig “haja permés” que membres del seu Consell se sumeixen a aquest tipus d’actes on es defensen “actituds que no reconeixen l’acció de la Justícia” i l’ha instat a dir “alt i clar” si creu que a Espanya hi ha “presos polítics”.

En un comunicat, Bastidas creu que el camí que està recorrent el Consell és “molt perillós”, i encara més que, pocs dies després que Pedro Sánchez haja arribat a la Moncloa, Puig done “màniga ampla” al seu consell per recolzar aquest tipus de reivindicacions.

Per això, ha preguntat a Pedro Sánchez si els valencians “anem a ser moneda de canvi per donar ales al separatisme”, i li ha demanat que Puig tinga “contenció i respecte a la Constitució” per defensar els interessos dels valencians.

Segons el parer de Bastidas, “ja ningú dubta que els socis de Puig han abraçat la causa separatista i els exemples es multipliquen” i Puig, ha dit, “està més prop de deixar de ser president dels valencians per ser ambaixador de cortesans de la veïna Catalunya permetent aquest tipus de col·laboracions que no van amb els valencians”.

Ha recordat que fa uns dies un líder de Compromís va oferir un concert en benefici dels polítics independentistes catalans presos i va participar en les jornades “Construir una República”. EFE

Publicitat