El PPCV assegura que les empreses del Botànic “sumen ja un ‘pufo’ de 1.000 milions d’euros”

Rubén Ibáñez valora i critica la situació del sector públic de la Generalitat Valenciana

El portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Popular, Rubén Ibáñez, ha analitzat este matí la situació del sector públic de la Generalitat Valenciana i ha denunciat que en sol quatre anys “les empreses del Consell acumulen un pufo de 1.000 milions d’euros de deute”.

Estem parlant de 1.000 milions de pèrdues per a les arques valencianes. És un escàndol perquè mentre el Botànic s’esquinça les vestidures perquè ha de fer retallades, incrementa en 688 milions el pressupost d’estes empreses, un 33,8% més”. Així ha explicat Ibáñez la situació del que ell ha qualificat com ‘colocródromo’. Segons el PPCV, la gestió de la Generalitat es resumeix “en deute, incompliments permanents i un autèntica màquina de col·locar gent”.

Davant esta situació de “descontrol”, el portaveu d’Economia ha instat al President Puig a “fer cirurgia on l’han de fer, perquè després de 330 alts càrrecs i després d’haver arribat a un acord amb tots els seus socis ara diu que ha de retallar drets als valencians“. “És una vergonya que Puig es pose a nomenar càrrecs com si no hi haguera un demà i després anuncie retallades. Puig s’ha aplicat la teoria de primer jo, després jo i després retallades”, ha criticat.

Així mateix, també ha arremés contra el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, qui es va comprometre en el pla d’ajust enviat al Govern central fa uns mesos al fet que l’1 de juliol d’enguany eliminaria 12 entitats, “però l’1 de juliol ja ha passat i les 12 entitats segueixen ací“, ha indicat el portaveu.

D’altra banda, Ibáñez ha recorregut al passat per a destacar un de les fites del Partit Popular en els seus últims anys. “Ara, de cada quatre entitats que eliminava el PP, el Botànic en crea una, mentre que el PP va eliminar 58 entitats públiques, cosa que va suposar una retallada de 2.833 euros per a l’administració”, ha assenyalat.

Finalment, ha realitzat una altra crítica un altre dels incompliments del Botànic, la promesa d’una Llei de Funció Pública. Ibáñez ha criticat que, d’ençà que Ximo Puig arribara al Palau de la Generalitat amb Gabriela Bravo com a consellera de Justícia, els dos esborranys de llei presentats no han eixit endavant. “A puig no li interessa posar límit al sector públic”, ha sentenciat.

CatalanSpanish