El PPCV assegura que és l’únic partit “que ha defensat i defensarà” la festa dels bous

El PP demana rectificació a À Punt sobre la seua negativa d'informar dels festejos taurins de Falles i Magdalena

El portaveu de campanya del PPCV, Jorge Bellver, acompanyat del diputat provincial Modesto Martínez i del diputat nacional Óscar Clavell, ha sigut l’encarregat d’explicar les últimes notícies relacionades amb la festa dels bous i de presentar les novetats que hi haurà entorn a esta festa si el PP arriba al govern.

En el món dels festejos taurins hi ha molta gent enfadada i desconcertada perquè hi ha partits que diuen unes coses però després actuen de manera diferent quan han de prendre decisions”. Així s’ha explicat Bellver en relació al “bloqueig” que segons ell està havent-hi per part del PSPV i Compromís sobre la festa dels bous a la Comunitat Valenciana.

El portaveu popular ha manifestat que “amb la modificació de la llei d’espectacles públics i l’obligació d’un segon metge hem assistit a la crònica d’una mort anunciada”, ja que el PSPV va anunciar que l’anava a modificar, però tal com ha assenyalat Bellver, “ha resultat ser una aixecada de camisa”. “Ho van eliminar de l’ordre del dia del ple on estava previst per no existir informe del Consell amb una actuació premeditada, decidida per les parts per a no enfrontar als socis d’un govern que només pensen en els seus interessos. Mentrestant, l’angoixa en el món dels bous segueix fins a la pròxima legislatura“, ha indicat.

Per això, Bellver ha aprofitat per a deixar clar que “una de les primeres mesures del nou govern del PP serà derogar esta disposició que obliga a imposar el segon metge que fa inviable estos festejos en el futur“.

Modesto Martínez, d’altra banda, ha comentat que “des del Botànic es va prometre un nou decret però una vegada més les disputes entre els socis de govern ha fet que no tire avant”. “El PSPV i Compromís ni ha caminat ni ha deixat caminar. La festa no ha avançat res en quatre anys”, ha destacat.

La garantia de la festa

L’únic partit que ha defensat els bous al carrer ha sigut el PP. Hi ha aficionats de qualsevol ideologia política però tots saben, com a Villena o en les pedanies de València, que només el PP garanteix la festa”, ha explicat el diputat del PP en el Congrés Óscar Clavell.

Així mateix, Clavell ha recordat que “en 2013, només amb el suport del PP, es va aprovar la declaració dels bous com a Patrimoni Cultural. En 2015 va elevar la protecció per a les corregudes de bous. A més, és l’únic partit hui dia que defensa subvencions públiques a actes taurins és el PP”.

CatalanSpanish